32. obljetnica pogibije hrvatskih redarstvenika - Omer Brzoja, Boris Čulina, Milorad Verunica

Slika /2023/OBLJETNICE/obiljezavanje.jpg

Odana počast poginulim pripadnicima Policijske uprave zadarske koji su u listopadu 1991. godine svoje živote položili u obrani i stvaranju neovisne nam Domovine  

Foto: PU zadarska

Svečanim postrojem u Policijskoj upravi zadarskoj danas je odana počast hrvatskim redarstvenicima, pripadnicima Policijske uprave zadarske  koji su u listopadu 1991.godine poginuli u Domovinskom ratu.
 
S posebnim pijetetom prisjetili smo se poginulih kolega; Omera Brzoja, Borisa Čuline i Milorada Verunice,  koji su prije 32 godine svoje živote položili na oltar Domovine.  
 
Omer Brzoja
 (r.1959) bio je pripadnik pričuvnog sastava Policijske uprave zadarske od 1990. godine te je aktivno sudjelovao u obrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Hrvatske. Dana 02. listopada 1991.godine smrtno je stradao u neprijateljskom napadu na mjesto Nadin. 

Milorad Verunica ( r.1962.) bio je pripadnik Policijske uprave zadarske od 15. siječnja 1991. do dana svoje  pogibije,
Boris Čulina (r. 1970)  od 1. srpnja 1989.godine do dana svoje pogibije.

Hrvatski redarstvenici su u tom razdoblju aktivno sudjelovali u obrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Hrvatske, a  prije 32 godine, na današnji dan -  4. listopada 1991. godine, smrtno su stradali u neprijateljskom napadu na mjesto Murvica.
 
U spomen na njihovu hrabrost i doprinos stvaranju neovisne nam Domovine, policijski službenici su svečanim postrojem pred spomen obilježjem odali počast poginulim hrvatskim redarstvenicima, a na grobovima poginulih kolega, na mjesnom groblju u Nadinu te na mjesnim grobljima u Visočanima i Pridrazi su zapaljene svijeće.
 

Stranica