31. obljetnica osnivanja Specijalne jedinice policije "Poskoci"

  • Slika /2021/POSKOCI 9.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U spomen na poginule pripadnike SJP Poskoci vijence su u nazočnosti roditelja i obitelji poginulih vitezova položili načelnik PU zadarske, predsjednik i članovi Udruge SJP Poskoci, predstavnici županije i grada, kao i zapovjednici ove postrojbe, zlatom upisane u povijest

Foto: PU zadarska

Na mjestu osnutka legendarne postrojbe SJP Poskoci na današnji dan prije 31.godinu, ispred zgrade bivšeg odmarališta Čazmatrans na Relji u Zadru danas je položen je lovorov vijenac na spomen ploču.

Svečanosti su nazočili i tadašnji pripadnici Specijalne jedinice policije uz ratne zapovjednike, koji su tijekom Domovinskog rata dali nesebičan doprinos i obol stvaranju neovisne nam Domovine i oni su nam trajni podsjetnik na nemjerljivu ulogu policije u stvaranju  i obrani svoje države.

Nakon osnivanja postrojbe „Poskoka“,  čiju je jezgru u početku činilo 30 pripadnika koji su završili prvi tečaj za hrvatske redarstvenike, na početku ožujka 1991. godine od Jedinice za posebne namjene osniva se Specijalna jedinica policije Policijske uprave zadarske, a prvi zapovjednik postrojbe bio je Đuro Župan, dok su kasnije tijekom postojanja dužnost zapovjednika postrojbe obnašali Svemir Vrsaljko, Nikola Šindija i Anton Dražina.
 
Potom je obilježavanje nastavljeno polaganjem vijenaca kod središnjeg križa na Gradskom groblju Zadar. U spomen na poginule pripadnike SJP Poskoci vijence su u nazočnosti roditelja i obitelji poginulih vitezova položili načelnik PU zadarske, Anton Dražina, predsjednik i članovi Udruge SJP Poskoci, izaslanstvo Zadarske županije i Grada Zadra, kao i Đuro Župan i Svemir Vrsaljko, zapovjednici zlatom upisane u povijest postrojbe.

U sklopu obilježavanja, roditelji te pripadnici SJP Poskoci su u pratnji načelnika policijske uprave jutros obišli i Spomen sobu u sjedištu Policijske uprave zadarske.

Prisjetili su se poginulih suboraca s ponosom i dubokim poštovanjem, odajući im zahvalu čuvanjem uspomena na njihova herojska djela u Domovinskom ratu.


Vječno vam hvala, Vama hrvatski heroji i Vašim ponosnim obiteljima.

 
                 

Stranica