30. obljetnica pogibije Ivice Jurice

  • Slika /PU_ZD/poginuli Jurica Ivica galerija.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U sjećanje na poginulog kolegu,  danas su  zapaljene svijeće na  grobu hrvatskog redarstvenika, a sportska dvorana u policijskom objektu  imenovana je njegovim imenom kao trajni zalog nezaborava  


Danas se navršava 30. obljetnica pogibije hrvatskog redarstvenika Ivice Jurice, pripadnika Policijske uprave zadarske.
 
Obavljajući povjerene mu zadaće u policijskoj ophodnji na relaciji Posedarje – Poličnik, dana 10. srpnja 1991. godine poginuo je prilikom oružanog napada na policijsku patrolu kod Zelenog Hrasta te svoj mladi život položio u obrani Domovine.
 
Pokojni Ivica Jurica ( r. 1968)  službu je kao je policijski službenik obnašao u Postaji prometne policije Policijske uprave zadarske od 10. prosinca 1990.godine do svoje pogibije. Obavljao je redovne policijske zadaće te od početka aktivno sudjelovao u obrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Hrvatske.
 
U sjećanje na poginulog kolegu koji je hrabro položio život za neovisnu nam Domovinu,  danas su zapaljene svijeće na njegovom grobu u mjestu Suhovare -  rodnom mjestu hrvatskog redarstvenika, a sportska dvorana u policijskom objektu na adresi Put Murvice 9 u Zadru, imenovana je njegovim imenom kao trajni zalog nezaborava.
 
 SPORTSKA DVORANA
 hrvatskog redarstvenika
 Ivice Jurice
 

 
U sjećanje na poginule policajce u Domovinskom ratu, pripadnike Policijske uprave zadarske, policijski objekti/dvorane objekta u sklopu ove Policijske uprave nazvani su po poginulim hrvatskim redarstvenicima iz redova PU zadarske.
 

Stranica