30. obljetnica pogibije hrvatskog redarstvenika Josipa Žulja

Slika /PU_ZD/poginuli Zulj Josip galerija.jpg

S posebnim pijetetom se u Policijskoj upravi zadarskoj prisjećamo pokojnog kolege, odajući mu počast  i čuvajući spomen na njegovu žrtvu od trajnog zaborava

Foto: Ilustracija

Danas se navršava 30 godina od pogibije hrvatskog redarstvenika Josipa Žulj, koji je 17. srpnja 1991.godine smrtno stradao prilikom granatiranja Policijske postaje Lišane Ostrovičke.
S posebnim pijetetom se u Policijskoj upravi zadarskoj prisjećamo pokojnog kolege, odajući mu počast  i čuvajući spomen na njegovo ime i žrtvu od trajnog zaborava.

Josip Žulj rođen je 03. 08.1952.godine, kao pripadnik pričuvnog sastava od 02. svibnja 1991.godine, a kasnije i aktivnog sastava PU zadarske, kao policijski službenik Postaje prometne policije aktivno je sudjelovao u obrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Hrvatske.
 
Život je izgubio u topničkom napadu na Lišane Ostrovičke, gdje je samo dva dana prije otvorena policijska postaja (15.srpnja 1991.).
U neprijateljskom napadu na Lišane Ostrovičke, inače jednom od prvih granatiranja na zadarskom području, pored hrvatskog redarstvenika od posljedica ranjavanja  smrtno je stradao i fra Mile Mamić.

U sklopu programa obilježavanje obljetnice stradanja prvih hrvatskih žrtava na tom području, položeni su vijenci za sve poginule hrvatske branitelje  ispred spomenika pored crkve sv. Nikole Tavelića.
U ime Policijske uprave zadarske, načelnik Anton Dražina s izaslanstvom je položio cvijeće i zapalio svijeću kao trajni spomen na hrabrost i žrtvu hrvatskih branitelja te hrvatskog redarstvenika, koji je svoj mladi život položio u obrani nam neovisne Domovine.


 

Stranica