29. obljetnica pogibije - u spomen na poginulog kolegu Josipa Žulj

Slika /PU_ZD/poginuli Zulj Josip galerija.jpg

Prije 29 godina, 17. srpnja 1991.godine, hrvatski redarstvenik Josip Žulj poginuo je  prilikom granatiranja tadašnje Policijske postaje Lišane Ostrovičke

Foto: PU zadarska
 
Policijski službenici PU zadarske danas se s posebnim pijetetom prisjećaju poginulog kolege Josipa Žulj, koji je 17. srpnja 1991.godine smrtno stradao prilikom granatiranja Policijske postaje Lišane Ostrovičke.
Josip Žulj rođen je 03. 08.1952.godine, kao pripadnik pričuvnog sastava od 02. svibnja 1991.godine, a kasnije i aktivnog sastava PU zadarske, kao policijski službenik Postaje prometne policije aktivno je sudjelovao u obrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Hrvatske.
Naime, samo dva dana nakon što je u Lišanima otvorena policijska postaja (15.srpnja 1991.), u topničkom napadu na mjesto smrtno je stradao hrvatski redarstvenik . U neprijateljskom napadu na Lišane Ostrovičke, inače jednom od prvih granatiranja na zadarskom području, pored hrvatskog redarstvenika od posljedica ranjavanja  smrtno je stradao i fra Mile Mamić.
Danas će se u sklopu programa obilježavanje obljetnice stradanja prvih hrvatskih žrtava na tom području položiti vijenci za sve poginule hrvatske branitelje Lišana ispred spomenika pored crkve sv. Nikole Tavelića. Vijenac u ime Policijske uprave zadarske položiti će načelnik, Anton Dražina.

U sjećanje na hrabrost i žrtvu poginulog hrvatskog redarstvenika koji je svoj mladi život položio na oltar Domovine, dvorana za sastanke Prve policijske postaje Zadar, u novoopremljenom objektu na adresi Stjepana Radića 11 C u Zadru, nositi će ime Josip Žulj.
Podsjećamo kako se objekti i dvorane u sastavu policijske uprave imenuju po poginulim hrvatskim redarstvenima iz redova PU kao čin zahvale i zalog sjećanja na poginule kolege koji su tijekom Domovinskog rata svoje živote utkali u temelje slobodne Hrvatske. 
Neka im je vječna slava i hvala!

Stranica