27. obljetnica pogibije hrvatskog redarstvenika Ante Baljaka - pripadnika SJP "Poskoci"

  • Slika /PU_ZD/poginuli Baljak Ante galerija.jpg
  • Slika

Smrtno je stradao dana 4. kolovoza 1995. godine, izvršavajući najsloženije zadaće na Velebitu, na predjelu Malog Alana i Cerovca, prilikom uništavanja neprijateljskog bunkera

Foto: PU zadarska

Pokojni Ante Baljak početkom agresije na Republiku Hrvatsku priključio se snagama Zbora narodne garde, a potom je u listopadu 1992. godine prešao u Specijalnu jedinicu Policijske uprave zadarske. Do svoje pogibije aktivno je sudjelovao u obrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Hrvatske. Bio je sudionik brojnih izviđačko – diverzantskih akcija te akcija Maslenica, Poskok 1, Poskok 2, Medački džep, Bljesak i Oluja.

Smrtno je stradao dana 4. kolovoza 1995. godine, izvršavajući najsloženije zadaće na Velebitu, na predjelu Malog Alana i Cerovca, prilikom uništavanja neprijateljskog bunkera. 

Danas se u Policijskoj upravi zadarskoj prisjećaju svog pokojnog kolege, pripadnika specijalne jedinice policije SJP „Poskoci“, kojem su povodom 27. godišnjice pogibije odali počast svečanim postrojem. 

Uz nazočnost članova obitelji poginulih, načelnika Policijske uprave zadarske Antona Dražinu te članova udruge SJP „Poskoci“, danas je položeno cvijeće i zapaljene su svijeće na mjestu pogibije na Velebit.

Tijekom dana na mjesnom groblju u Lovincu položiti će se vijenac i zapaliti svijeće na grobu pokojnog Ante Baljaka, te će se misa zadušnica služiti u 18 sati u crkvi Sv. Luke u Lovincu. 

Stranica