21. godišnjica osnutka Specijalne jedinice policije "Poskoci" Zadar

Slika PU_ZD/21. god. poskoci. nasl.1..JPG


Foto. PU zadarska


Specijalna jedinica policije "Poskoci" Zadar ove godine obilježava 21. godišnjicu svojeg postojanja, a 14. i 15.listopada  su pripadnici Udruge "Poskoci" upriličili dvodnevnu svečanost povodom  obilježavavanja godišnjice svoje postrojbe.

Povodom njihovog dana, održan je  svečani postroj pripadnika u prostorima Policijske uprave zadarske, prilikom čega je pročitana Povijesnica postrojbe, odana je minuta šutnje za poginule pripadniike, a potom su pripadnici Udruge Poskoci i čelništvo PU zadarske položili  vijenac i zapalili  svijeću kod spomenika "Poskocima" u krugu Policijskog centra Franko Lisica, za   poginule pripadnike te jedinice.

 

 

 

 

"Nisu rat dobili profesionalci, ili dobro naoružani momci. Rat su dobili domoljubi. Nikad snaga tehnike nije uspjela pobijediti, već snaga ljubavi. Upravo su momci iz specijalne jedinice Poskoci imali neograničeno puno ljubavi prema domovini, visoko nacionalnu svijest i odgovornost", naglasio je bivši zapovjednik Poskoka, Svemir Vrsaljko.

Nakon svečanog postroja, pripadnici jedinice i obitelji poginulih obišli su Spomen sobu u policiji.

 

 

 

Svi zajedno su se s ponosom prisjetili svih akcija u kojima je postrojba sudjelovala, a na poseban način  poginulih prijatelja i suboraca Franka Lisice, Dragana Žunića, Svete Denone, Ante Baljaka i Marka Vulića.

 

 

 

 

Dvodnevno obilježavanje 21. godišnjice osnutka Specijalne jedinice policije "Poskoci" Zadar, se nastavilo  polaganjem vijenaca kod Središnjeg Križa na Gradskom groblju te svetom misom u crkvi Sv. Dimitrija koju je predvodio vojni kapelan Topalović.

 

 

 

 

 

 

 

 

Proslava se nastavila i u subotu,  to revijalnom nogometnom utakmicom između Udruge Poskoci i Udruge 4. gardijske brigade na nogometnom igralištu Arbanas, nakon čega je upriličen domjenak.

    Pauci" 4. GBR pobijedili su svoje kolege specijalce rezultatom 4:3.

 

 

 

 

 

 

 

"Dok je nas ratnih veterana i specijalaca Domovinskog rata bit će i ovakvog druženja. Naše zajedništvo i briga jednog za drugim, iskovano je u najtežim danima rata i stvaranja hrvatske države. Ponos i čast koju nosimo pokazujemo danas našim mladima da znaju kako je to voljeti svoju domovinu i poštovati svoje suborce i prijatelje", rekao je na kraju obilježavanja predsjednik Udruge specijalne policije Poskoci Ivica Kapitanović.

 

 

Vječno vam hvala, Vama hrvatski heroji i Vašim ponosnim obiteljima!

 

 

U Zadru je 15. listopada 1990.godine utemeljena Specijalna jedinica policije PU Zadarsko-kninske županije pod nazivom "Poskoci", popunjena domoljubima i dragovoljcima. Jedinica je brojila 30 djelatnika s prvim zapovjednikom ĐUROM ŽUPANOM, a tijekom postojanja, dužnost zapovjednika Poskoka obnašali su: SVEMIR VRSALJKO, NIKOLA ŠINDIJA i ANTON DRAŽINA.

                                                                                                                                                             Izavadak iz Povijesnice "Poskoka"



Stranica