Sigurno ponašanje djece na internetu

Sigurno ponašanje djece na internetu - predavanja u Osnovnoj školi  Nova Zadar

Foto: PU zadarska
           
            Danas su u Privatnoj osnovnoj školi Nova Zadar nastavljene aktivnosti iz lokalnog preventivnog projekta „Sigurno ponašanje djece na internetu“.
            Policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika PU zadarske, ovom prilikom  održali su  predavanja tijekom kojih su  educirali učenike viših  razreda o nedopuštenim ponašanjima i opasnostima s kojima se mogu sresti kada koriste društvene mreže. Posebnu pozornost posvetili su sprječavanju svih oblika nasilja s osvrtom  na sprječavanje vršnjačkog nasilja putem modernih tehnologija tzv. Cyberbullying među djecom i mladima te na važnost prijavljivanja svake vrste nasilja.Učenici su aktivno sudjelovali u provođenju predavanja te su izlagali svoja razmišljanja o prednostima i nedostatcima korištenja društvenih mreža.
            Predavanja su dio lokalnog preventivnog projekta „Sigurno ponašanje djece na internetu“, nositelj kojeg projekta je Vijeće za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije, a partneri Policijska uprava zadarska, Zadarska županija, Zavod za javno zdravstvo Zadar, Sveučilište u Zadru i Volonterski centar Zadar. Projekt uključuje i predavanja stručnjaka iz Službe za mentalno zdravlje, Zavoda za javno zdravstvo Zadar, te parlaonice pod vodstvom stručnih suradnika osnovnih škola         

Stranica