Akcija Vikend

Akcija Vikend - pojačane aktivnosti u prometu

Foto: Ilustracija

Proteklog vikenda ( 22.-24. ožujka 2019.godine), policijski službenici PU zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 348 vozila i vozača, a poduzeli su 170 represivnu mjeru.
 
alkotestirano je 117 vozač, od kojih je njih 11 bilo pod utjecajem alkohola
87 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine
1 bez položenog vozačkog ispita
1 vozač je nepropisno pretjecao
1 je upravljao u vrijeme zabrane upravljanja
26 vozača nije poštivalo prometni znak
2 vozača su prošla kroz crveno svijetlo
11 ih je vozilo bez zaštitnog pojasa
4 vozača je koristilo mobitel u vožnji..
Iz prometa je isključeno 15 vozača i 1 vozilo.
U tom su se vremenu dogodilo 9 prometnih nesreća, u kojima su 4 osobe teže, a 5 osoba je  zadobilo teške ozljede.
 
      U nedjelju u 16.40  sati na DC-8 u Sv. Filip i Jakovu,  60-godišnji vozač je   upravljajući Renault-om  (ZD)  pod utjecajem alkohola od 2,20  g/kg, izazvao lakšu prometnu nesreću i potom napustio mjesto nesreće, a što najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda.
Vozač je pronađen te smješten u prostorije PU zadarske do otrježnjenja, te je uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama priveden na Općinski sud u Zadru.
 
 
Jučer oko 12.45 sati u Kožinu, policijski službenici su zatekli 22-godišnjaka kako upravlja BMW-om (ZD), prije stjecanja prava na upravljanje, a kojom prilikom je i sletio van kolnika.
22-godišnjak je priveden u prostorije policije, te je uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama priveden na Općinski sud u Zadru ( prekršajni odjel).
 

Stranica