Plan utrke "Wings for life run"

04. svibnja 2014. godine u Zadru u 12.00 sati počinje utrka pod nazivom Wings for Life World Run koja se održava na više od 40 lokacija u cijelom svijetu u isto vrijeme, bez obzira na doba dana i vremenske uvjete, čiji je moto “Trčimo za one koji ne mogu.”

Foto: Ilustracija

04. svibnja 2014. godine u Zadru u 12.00 sati počinje utrka pod nazivom  Wings for Life World Run  koja se održava na više od 40 lokacija u cijelom svijetu u isto vrijeme, bez obzira na doba dana i vremenske uvjete, čiji je moto “Trčimo za one koji ne mogu.”

Prvi put ikada cijeli će svijet trčati zajedno za sve one koji to ne mogu, a 100% prikupljenih sredstava uložit će se u daljnji rad zaklade Wings for Life.

Osim cilja koji projekt ima, ovo je zacijelo i veliki sportski spektakl. Još nikada u svijetu nije održana nijedna ovakva utrka. U utrci mogu sudjelovati i amateri i profesionalci.

            Utrka će se odvijati sa startom u Zadru, a predviđeni cilj je u Primoštenu.    

        U samoj utrci se očekuje oko 3500 sudionika, čije će okupljanje i prijave trajati od 07.00 sati do 11.00 sati na obali kralja Petra Krešimira IV-riva , a start utrke je u 12.00 sati sa Istarske obale – pozdrav suncu, te će se  odvijati u uvjetima potpunog zatvaranja prometa.    

Trasa kretanja utrke :

 Zadar

Istarska obala – Liburnska obala – O.K. Tomislava – Zrinsko- Frankopanska – Put Murvice – F. Tuđmana – A. Starčevića – Jadranska cesta

Zadar - Drage

D8 – Bibinje – Sukošan – Sv. Petar – Turanj – SV. F. i Jakov – Biograd – Pakoštane -  Drage, do granice sa Šibensko-Kninskom županijom.

            Na trasi odvijanja utrke na području grada Zadra u vremenu od 11.00 do 13.00 sati, cestovni promet će biti u potpunosti zatvoren, te će putem prometne signalizacije odnosno regulacije od strane policijskih službenika preusmjeravan na obilazne pravce.

            Na trasi odvijanja utrke od Zadra do Draga, do granice sa Šibensko-Kninskom županijom, u vremenu od 11.30 do 14.30 sati, cestovni promet će biti u potpunosti zatvaran za oba smjera kretanja. Zatvaranje državne ceste od Zadra do Draga će se provoditi po dionicama sukladno kretanju trkača.     

Mole se svi sudionici u prometu da u najmanjoj mogućoj mjeri koriste navedene prometnice za kretanje u naznačeno vrijeme, te ujedno pozivamo na razumijevanje i uvažavanje privremene regulacije prometa. 

 

           



Stranica