Obilježena obljetnica pogibije Franka Lisice

Foto: Ilustracija

Jutros u 8 sati, u Policijskoj upravi zadarskoj, ispred spomen obilježja Jedinice specijalne policije – Poskoci, policijski službenici PU zadarske svečanim postrojem odali su počast svim poginulim redarstvenicima, koji su prije 22 godine svoje živote hrabro položili u temelje stvaranja hrvatske države. 

S poštovanjem su se prisjetili pokojnog kolege Franka Lisice (1968) –  pripadnika Specijalne jedinice policije Policijske uprave zadarske - Poskoka, koji je 2. svibnja 1991.godine smrtno stradao  na brdu Štikovača nad Polačom.  

Odana je počast i pogibiji 12 redarstvenika koji su dana 2.svibnja 1991.godine u akciji spašavanja svojih kolega u Borovu zarobljeni, a potom i mučki ubijeni.

Misa zadušnica služena je u crkvi Velike gospe u Bibinjama, a potom su brojna izaslanstva na mjesnom groblju položili vijenac na grob pokojnog Franka Lisice.

Također je, jučer - 1.svibnja, izaslanstvo PU zadarske predvođeno načelnikom Paškalinom, položilo  vijenac na mjestu pogibije pokojnog Franka Lisice na brdu Štikovača, u Polači.

Na mjestu pogibije Franka su se, osim obitelji,  s ponosom prisjetili prijatelji i suborci, pripadnici vojske i policije te Općine Bibinje.  



Stranica