Paški policajci s umirovljenicima

Foto: PU zadarska

U okviru Projekta „Sigurnost osoba treće životne dobi“, koji provodi Policijska uprava zadarska kao predlagatelj, u suradnji sa partnerima Zadarskom županijom, Maticom umirovljenika Zadarske županije i Centrom za pomoć i njegu u kući „Sveti Ante“ Benkovac,01.veljače.2013.g. od 17 do 18h, u prostorijama Kneževog dvora u Pagu, kontakt policajac Dragan Cvitković i policijski službenik za sigurnost i prevenciju u prometu Ibrahim Suljić, u suradnji s Maticom umirovljenika Grada Paga, održali su predavanje paškim umirovljenicima. Predavanju je prisustvovalo tridesetak umirovljenika.

Prisutne su predavači – policijski službenici  upoznali sa ciljevima Projekta, obilježjima kaznenog djela „Prijevara“, zastupljenosti starijih osoba kao žrtava ovog kaznenog djela, te ponašanju počinitelja.

Raznim savjetima i primjerima iz prakse policijski službenici su nastojali  povećati  osjećaj odgovornosti kod osoba starije životne dobi za sebe i svoje vršnjake lošijeg zdravstvenog stanja, te podići razinu samo-zaštitnog ponašanja kao i  bolju informiranost osoba starije životne dobi o načinima počinjenja kaznenih djela „Prijevara“ i ponašanju počinitelja, s ciljem smanjenja udjela  ovih osoba u  ukupnom broju osoba - žrtava kaznenog djela „Prijevara“.

Policijski službenici su tijekom predavanja osobe starije životne dobi upoznali i sa prometnim pravilima i načinima samo-zaštitnog ponašanja u prometu kako bi se smanjio udio prometnih nezgoda na štetu starijih osoba.

Nakon predavanja prisutnima su podijeljeni letci sa savjetima o samo-zaštitnom ponašanju i kontakt brojevima u slučaju da postanu žrtva kaznenog djela, te su zamoljeni da svoja iskustva i upozorenja koja se navode na letku i upozorenja koja su čuli na predavanjima prenesu svojim ukućanima i prijateljima, a posebno svojim vršnjacima koji žive sami.  

                                  

 

 

                        



Stranica