PU zadarska podijelila brošure za sigurnije ljeto na hrvatskim cestama

Foto: PU zadarska

Tijekom vikenda, Policijska uprava zadarska je na autocesti A1, na izlazima Zadar 1, Zadar 2 i  izlaz Posedarje, provodila preventivne aktivnosti usmjerene na domaće i strane turiste u cilju njihovog sigurnijeg turističkog boravka i prometovanja na području Republike Hrvatske.

Naime, kako bi se održalo povoljno stanje sigurnosti u cestovnom prometu i da bi se izbjegla stradavanja stranih državljana u prometnim nesrećama, policijski službenici su domaćim i stranim vozačima dijelili brošure  „Ljeto na hrvatskim cestama“.

Brošure su prijepodne podijeliji pripadnici Jedinice prometne mladežina izlazima autoceste i na trajektnom pristaništu u Zadru, gdje je ovih dana povećan broj osobnih automobila stranih registarskih oznaka kojima hrvatski državljani dolaze provesti godišnji odmor kod obitelji na području Policijske uprave, ali i stranih državljana – turista koji dolaze godišnji odmor provesti u Republici Hrvatskoj.

Brošure „Ljeto na hrvatskim cestama“ izrađene su u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, a pomoću njih strani se državljani upoznaju s hrvatskim pravnim propisima u vezi vožnje pod utjecajem alkohola, pričanja na mobilni aparat za vrijeme vožnje, prekoračenja brzine, korištenja sigurnosnog pojasa, korištenja svjetala i ograničenja brzine.

U brošuri su ujedno navedeni i brojevi telefona važnih hrvatskih interventnih službi, pomoći na cesti i informacija o stanju na cestama.

Osim na hrvatskom jeziku, brošura nudi rečene informacije na  francuskom, engleskom, njemačkom, češkom, slovenskom, talijanskom i mađarskom jeziku.



Stranica