Knjige za osmijeh u zadarskoj bolnici

Foto: PU zadarska

Danas, 12. srpnja, Zaklada policijske solidarnosti darovala je Odjelu pedijatrije -  Opće bolnice Zadar 60 knjiga/slikovnica, a sve u okviru projekta "Knjigom do osmjeha".

U ime Zaklade i MUP-a, ravnatelju bolnice dr. Dariu Nakić i zamjenici voditelja Odjela pedijatrije, dr. Nataši Skitarelić, knjige je uručio savjetnik ministra unutarnjih poslova Dubravko Novak - upravitelj Zaklade policijske solidarnosti i načelnik Policijske uprave zadarske Darko Car, član upravnog odbora Zaklade.

Upravitelj zaklade, Dubravko Novak, je kratko pojasnio cilj akcije, kazavši kako se uz podjelu većeg dijela literature djeci zaposlenika MUP-a, dio knjiga poklonja civilnim institucijama, prvenstveno ustanovama za smještaj djece s posebnim potrebama, dječjim odjelima u bolnicama, vrtićima i školama, a pri tome se nije mogao zaobići i Odjel pedijatrije u Zadru.

"Ne mislimo da je ovo neki veliki i bogati poklon, ali želimo pokazati da mi u Policiji imamo razumijevanja za širi interes u društvenoj zajednici. Čini nam se da ćemo na taj način ipak pokazati malu zahvalu Vama ravnatelju te svim liječnicima i medicinskom osoblju, koji rade ovaj vrlo human, odgovoran i težak, ali vrlo častan i važan posao, rekao je Dubravko Novak.

Bila je ovo prigoda da se bolnici čestita i 125-godišnjica postojanja, koju Opća bolnica Zadar obilježava upravo ove godine.

Ravnatelj Opće bolnice, dr. Dario Nakić je zahvalio na donaciji te najavio uređenje Odjela pedijatrije zahvaljujući novim najavljenim donacijama.U svojoj zahvali s posebnim zadovoljstvom je istaknuo dugogodišnju suradnju sa Policijskom upravom zadarskom, kao model uspješne suradnje policije i civilnih institucija.  

Zaklada policijske solidarnosti je od AKD-a na poklon dobila 24 000 komada 12 različitih naslova dječjih knjiga/slikovnica.  Knjige i slikovnice namijenjene su predškolskoj i školskoj djeci. Uz podjelu većeg dijela literature djeci zaposlenika MUP-a, dio knjiga poklonit će se civilnim institucijama, prvenstveno ustanovama za smještaj djece s posebnim potrebama, dječjim odjelima u bolnicama, vrtićima i školama.

Ovaj projekt darivanja knjiga Zaklada policijske solidarnosti nazvala je „Knjigama do osmijeha“.

Obzirom da se radi o hvalevrijednoj akciji koja na najbolji način promiče humanitarno djelovanje Zaklade policijske solidarnosti pa i Ministarstva unutarnjih poslova, ministar Ranko Ostojić i drugi dužnosnici uključili su se u ovu akciju darivanja knjiga.

Do sada je Zaklada knjige i slikovnice poklonila ustanovama u Vinkovcima, Vukovaru, Zagrebu, Puli, Karlovcu, Krapini, Šibeniku, Gračacu,  ..

Vjerujemo da će ove slikovnice i knjige koje je Zaklada policijske solidarnosti poklonila Odjelu pedijatrije, malim  pacijentima  olakšati, skratiti i barem na trenutak uljepšati boravak u bolnici



Stranica