"Manje oružja - manje tragedija" - podaci o prikupljenom oružju 2011.godine

Tijekom 2011. godine veliki je broj građana naše Županije odlučio otkloniti opasnost iz svojih kuća i dragovoljno predati oružje koje su nedozvoljeno posjedovali te su tako izbjegli i moguće prekršajne ili kaznene sankcije.

Foto: Ilustracija

Tijekom 2011. godine veliki je broj građana naše Županije odlučio otkloniti opasnost iz svojih kuća/okoline i dragovoljno predati oružje koje su nedozvoljeno posjedovali te su tako izbjegli  i moguće prekršajne ili kaznene sankcije.   

Tako je od građana prošle godine  preuzeto ukupno:

 

  •      26 komada automatskog oružja
  •      571 kom rasprskavajućeg oružja, od čega 246 ručnih bombi te 112 mina
  •      13 pušaka i 9 pištolja
  •      42 604 komada streljiva za dugo i kratko naoružanje
  •      14,35 kgeksploziva

I nadalje pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja.

Upućujemo i apeliramo na građane da sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 i sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika koji će na dogovoreno mjesto doći u civilu i sa vozilima bez policijskih obilježja te oružje preuzeti bez pitanja o porijeklu i bez sankcija.

 

 

Ova akcija se organizira u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj u RH, a kampanja se financira iz EU regionalnog projekta SEESAC potpora aktivnostima kontrole oružja na području zapadnog Balkana.

 

 

 

Nadamo se da će se građani i ove godine  još više odlučivati na dragovoljnu predaju  oružja i minskoeksplozivnih sredstava te time doista doprinijeti smanjenju tragedija u kojima nerijetko stradaju i djeca.   

Dakle   - riješite se oružja bez sankcija i učinite Vaš dom sigurnijim!



Stranica