Moto susret "Zaštitimo vozače mopeda i motocikala"

Foto: PU zadarska

U okviru prevenitvnih aktivnosti sigurnosti prometa na cestama, Policijska uprava zadarska -  Odsjek za sigurnost cestovnog prometa i Postaja prometne policije, uz suorganizatore Hrvatski ured za osiguranje, organizirala je u Zadru moto susret "Zaštitimo vozače mopeda i  motocikla".

Moto susret održan je u subotu -2. listopada 2010. godine od 9 do 14 sati,  na parkirališnom prostoru "Branimir" u ulici Obala kneza Branimira.

 U provedbu ovih aktivnosti  bilo je uključeno pet autoškola  koje imaju ovlaštenje za osposobljavanje kandidata za vozače za "M", "A1", "A2" i "A" kategoriju vozila, Hrvatski ured za osiguranje, HAK  s ovlaštenim ispitivačima, zatim prodajni i servisni centri koji se bave zaštitnom opremom koju koriste vozači mopeda i motocikla, oldtimer i moto klubovi te biciklistički klub "Donat" iz Zadra.

Na moto susret došli su mnogi posjetitelji iz cijele županije,  oko pestotinjak posjetitelja, od čega 80 motociklista pripadnika 8 moto klubova, te ostali vozači motocikla i mopeda.

Policijski službenici su putem izložbenih panoa i promotivnih plakata prezentiralicjelokupno stanje sigurnosti prometovanja navedenih kategorija vozila, okolnosti koje utječu na događanje prometnih nesreća u kojima isti sudjeluju, a tijekom cijelog okupljanja vršena je podjela promotivnog materijala iz Nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama (kape, majice, memory stick, …).

Isto tako,  organizirano je natjecanje "Prometni propisi i sigurnosna pravila" u kojima su svi zainteresirani sudionici  - natjecatelji prethodno morali proći teoretski dio - test poznavanja prometnih propisa, te praktični dio -vožnja mopeda ili motocikla na prometnom vježbalištu.  Najspretnijim sudionicima  natjecanja podijeljenje su prigodne nagrade: tri različite vrste zaštitnih kaciga za mopede i motocikle, koje je osigurao  suorganizator moto susreta Hrvatski ured za osiguranje, kao i zasebni pokloni od strane ove Policijske uprave.

Tijekom trajanja susreta, policijski službenici proveli su također i anonimnu anketu, čija su se pitanja odnosila na ocjenu  stanja sigurnosti prometa, kao i mišljenje vozača o kvaliteti rada prometne policije.

 

 



Stranica