Svibanj-mjesec zaštite od požara

U sklopu provedbe strategije djelovanja "Policija u zajednici", a povodom obilježavanja mjeseca svibnja kao "mjeseca zaštite od požara" u Republici Hrvatskoj, policijski službenici II PP Zadar - policijski službenik za prevenciju Ante Fuzul i kontakt-policajac Pejo Grgić osmislili su i izradili edukativne plakate sa svrhom skretanja pozornosti građanima, posebice mlađoj i starijoj populaciji, na mnogobrojne opasnosti od požara

Foto: Ilustracija

U sklopu provedbe strategije djelovanja "Policija u zajednici", a povodom obilježavanja mjeseca svibnja kao "mjeseca zaštite od požara" u Republici Hrvatskoj, policijski službenici II PP Zadar - policijski službenik za prevenciju Ante Fuzul i kontakt-policajac Pejo Grgić osmislili su i izradili edukativne plakate sa svrhom skretanja pozornosti građanima, posebice mlađoj i starijoj populaciji, na mnogobrojne opasnosti od požara. 

Edukativni plakati će biti postavljeni na oglasnim pločama javnih ustanova (školama, ambulantama, općinskim zgradama i dr.) koje se nalaze na području nadležnosti II PP Zadar.              

NAPOMINJEMO:

U vremenu od 1. lipnja do 31. listopada zabranjeno je loženje vatre na svim otvorenim prostorima.
Tijekom 2009.godine na području PU zadarske evidentiran je 671 požar u kojima je ozlijeđeno 18 osoba. Više od 80% svih požara čovjek izazove svojom nepažnjim nemarom i nesavjesnim izvođenjem radova.

Osoba koja izazove požar kazniti će se kaznom od 100 tisuća do milijun kuna ili kaznom zatvora od 30 do 60 dana, a ako požar izazove iz nehaja, kazniti će se novčanom kaznom od 10 do 50 tisuća kuna.

 


Stranica