Izložba "Vremeplov prometne policije"

Jučer u 12 sati u prostoru Narodnog muzeja Zadar u Gradskoj loži voditelj Muzeja policije MUP-a RH Željko Jamičić i načelnik Policijske uprave zadarske Anton Dražina svečano su otvorili izložbu pod nazivom "Vremeplov prometne policije", koju su organizirali djelatnici Policijske uprave zadarske u suradnji sa Muzejom policije MUP-a RH.

Otvorenju izložbe prisustvovalo je oko 150 posjetitelja, predstavnika županijske i gradske vlasti, predstavnika javnih ustanova, poduzeća i svih lokalnih medija te građana i turista grada Zadra.

Na otvorenju izložbe bili su prisutni i policijski službenici Republike Mađarske, koji su upravo jučer započeli sa svojim radom na području PU zadarske, a što je zabilježila i mađarska televizija.

Ova je izložba još jedan u nizu napora prometne policije čiji je glavni cilj smanjenje stradavanja u prometu.
Isto tako, ovom se izložbom javnosti želi približiti nastanak prometne policije, kako u Zadru tako i u Republici Hrvatskoj,  objasniti koje su joj radne zadaće, ali i zakonski okviri unutar kojeg djeluje, pokazati kojom opremom se služila i koja je danas u uporabi.

Posebno želimo istaknuti neke od najtežih oblika narušavanja sigurnosti u prometu i upoznati javnost sa sveukupnim stanjem sigurnosti prometa na području Zadarske županije u prošlosti i sadašnjosti.

U okviru izložbe organizirane su i projekcije video spotova o prometnim nesrećama, prezentacija promidžbenog video materijala PU zadarske, podjela promidžbenog materijala vezanog za Nacionalni program sigurnosti prometa na cestama, nagradna igra, vožnja motocikla na simulatoru te anketa građana vezana za njihovo mišljenje o radu prometne policije.

Pozivamo građane da posjete izložbu koja je otvorena još danas u vremenu od 9 do 12 i od 17 do 21 sati i sutra od 9 do 13 sati. Ulaz je slobodan!

 
 


Stranica