Iz Biograda starta 2. etapa biciklističke utrke CRO RACE 2024.

Druga etapa devetog izdanja utrke CRO Race održati će se 02. listopada 2024. godine na zadarskom području

Foto: PU zadarska, www.crorace.com

Deveto izdanje međunarodne biciklističke utrke CRO Race, održati će se u vremenu od 1. do 06. listopada 2024. godine.

Zahvaljujući trasi od skoro 1000 kilometara koja spaja kontinent s morem u svijet će opet biti poslana najljepša slika Hrvatske, naglašavajući ljepotu njezine različitosti i bogatstvo kulturne baštine. Utrka nije samo sportska manifestacija, već ima i značajnu ulogu u promociji Hrvatske kao poželjne (ciklo)turističke destinacije koja može privući kako biciklističke profesionalce, tako i entuzijaste, rekreativce i istraživače na dva kotača.

Start druge etape utrke, 02.listopada 2024. godine je u 14.05 sati u Biogradu na Obali kralja Petra Krešimira IV,. a cilj je istog dana u Novalji.
 

ETAPA 2, BIOGRAD NA MORU - NOVALJA, 2. listopada 2024.

Dana 2. listopada 2024. na cestama Zadarske i Ličko-senjske županije vozit će se druga etapa međunarodne cestovne biciklističke utrke pod nazivom CRO Race na kojoj će sudjelovati oko 150 biciklista, prateće službe i osiguranje, kroz etapu od Biograda na Moru, Zadra, Paga do Novalje prema itinereru.

Na prometnicama kojima se kreće utrka, u razdoblju od 13.00 do 17.30 sati bit će na snazi privremena regulacija prometa dijela javnih cesta.


Savjeti za vozače

Promet u smjeru vožnje utrke, neće se zatvarati cijelo vrijeme održavanja utrke na pojedinoj dionici, već samo neposredno uoči nailaska i za vrijeme prolaska natjecatelja. Na kolnicima gdje se promet odvija dvosmjerno, promet iz suprotnog smjera zatvarat će se do 30 minuta prije nailaska natjecatelja, stoga se apelira na vozače koji se zateknu na navedenim dionicama da svoja vozila zaustave uz desni rub kolnika (ukoliko je to moguće i izvan kolnika) te pričekaju prolazak zaštitnice utrke.

Uz navedeno, apeliramo na vozače koji se zateknu na navedenim dionicama utrke na strpljenje te da poštuju naredbe, upute i smjernice policijskih službenika na terenu i predstavnika organizatora utrke.





 


Stranica