Upravljao mopedom bez položenog vozačkog ispita, bez kacige i oglušio se na izdane naredbe policijskih službenika

U optužnom prijedlogu policija je zatražila izricanje novčane kazne i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom

Foto: PU zadarska

Noćas, 24. rujna u 02 sata u Zadru u Ulici Akcije Maslenica policijski službenici Postaje prometne policije Zadar pokušali su zaustaviti moped splitskih registarskih oznaka kojim je upravljao muškarac bez zaštitne kacige.

Nakon što se vozač oglušio na svjetlosne i zvučne naredbe policijskih službenika ubrzo se zaustavio, a daljnjom kontrolom utvrđeno je da je vozilu isteklo važenje prometne dozvole te da je 33-godišnji hrvatski državljanin mopedom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje, tj. prije položenog vozačkog ispita bilo koje kategorije.

Muškarac je uhićen i doveden u službene prostorije te prekršajno obrađen nakon čega je odveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru uz optužni prijedlog u kojem je zatraženo izricanje novčane kazne u iznosu od 2 820 eura te izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 6 mjeseci.
 

Stranica