Dani otvorenih vrata zadarske policije u dječjem vrtiću i osnovnoj školi u Salima

Jučer su policijski službenici posjetili Osnovnu školu „Petar Lorini“ i dječji vrtić „Orkulice“ u Salima, a povodom skorog obilježavanja Dana policije, a aktivnosti su nastavljene i na mjesnoj rivi u Salima

Foto: PU zadarska

Mališane iz dječjeg vrtića „Orkulice“ policijski službenici su educirali o pravilima ponašanja u prometu, a razgledavali su opremu i sredstva s kojima se koriste kriminalistički tehničari i policijski službenici mornari.

Ponovili su prometna pravila o prelasku ceste, pravilnoj vožnji u automobili i na biciklu te o drugim ponašanjima u prometu. Obišli su policijski brod na kojem su imali priliku fotografirati se i postavljati pitanja policijskim službenicima, a djeca su pripremila i prigodne pjesmice za policijske službenike.

Policijski službenici su također upoznali djecu sa pravilima o samozaštitnom ponašanju prilikom susreta sa nepoznatim osobama i pronađenim nepoznatim predmetima u prirodi, a koristila su se pravila iz strip slikovnica iz kampanje “Manje oružja, manje tragedija“.

U edukaciji su sudjelovali policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika PU zadarske, kriminalistički tehničari Službe kriminalističke policije i policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar.

Učenicima nižih razreda osnovne škole najviše pozornosti privuklo je policijsko plovilo i uzimanje otisaka prstiju. Učenici viših razreda osnovne škole slušali su predavanja iz lokalnog preventivnog projekta „Sigurno ponašanje djece na internetu“ i nacionalnog preventivnog projekta „Zdrav za 5“ - prevencija ovisnosti o alkoholu.

Svima skupa predstavljena je i kampanja „Budi zakon - Postani policajac“, kako bi se i na ovaj način najmlađima približilo policijsko zanimanje.

Stranica