Osumnjičen za prijetnju i prisilu prema službenoj osobi

Muškarac je predan u pritvorsku jedinicu policije

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi i Prijetnja.

Sumnjiči ga se da je u 14. rujna 2024. godine oko 13 sati Zadru na predjelu Dikla u kući u vidno alkoholiziranom stanju, tijekom postupanja na mjestu događaja policijskim službenicima uputio ozbiljne prijetnje da bi potom i nasrnuo na policijskog službenika te ga lakše ozlijedio.  

Zbog pružanja daljnjeg aktivnog otpora te sprječavanja službene osobe u obavljanju službene radnje, nad njim su uporabljena sredstva prisile nakon čega je nastavio s prijetnjama prema policijskim službenicima.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenika se Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela Prisila prema službenoj osobi u pokušaju i kaznenog djela Prijetnja počinjeno prema policijskim službenicima, te je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.


 

Stranica