Kazneno prijavljen zbog prisile prema službenoj osobi

Prtiv muškarca podnosi se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru

Foto: PU zadarska

Policijski službenici Policijske uprave zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi.

U ponedjeljak, 05. kolovoza 2024. godine u 20.55 sati Zadru na predjelu Arbanasa na ulici, policijski službenici izvan službe su uočili muškarca koji je svojim protupravnim ponašanjem ostvarivao obilježje prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. U namjeri sprječavanja daljnjeg protupravnog ponašanja prišli su i predstavili se muškarcu koji je potom fizički nasrnuo na policijskog službenika udarivši ga šakom u predjelu glave.

Poradi sprječavanja službene osobe u obavljanju službene radnje, nad njim su uporabljena sredstva prisile te je uhićen i doveden u prostorije policije. Policijskom službeniku pružena je liječnička pomoć te su mu utvrđene lake tjelesne ozljede.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 27-godišnjaka se Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela Prisila prema službenoj osobi.

Zbog počinjenog prekršaja iz  Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, 27-godišnjak je jučer doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.
 

Stranica