Edukativna druženja s djecom iz zadarskih dječjih vrtića

Cilj ovih aktivnosti pod nazivom „Dani otvorenih vrata Policijske uprave zadarske“ je približavanje rada policije građanima, a posebno najmlađima

Foto: PU zadarska

U četvrtak, 06. lipnja, Policijsku upravu zadarsku su posjetila djeca iz dječjeg vrtića „Voštarnica“ u pratnji njihovih odgojiteljica.

Djeca su se upoznala sa radom Operativno-komunikacijskog centra policije, radom i sredstvima kojima se koriste djelatnici Odjela za očevide i kriminalističku tehniku Službe kriminalističke policije te radom i opremom prometne policije.
Djeca su ponovila prometna pravila o prelasku ceste i ponašanjima u promet, a imali su i priliku fotografirati se na policijskom motoru.

Policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave zadarske upoznali su djecu sa pravilima o samozaštitnom ponašanju prilikom susreta sa nepoznatim osobama i pronađenim nepoznatim predmetima u prirodi, a u edukaciji su sudjelovali i policijski službenici za prevenciju u cestovnom prometu Postaje prometne policije Zadar, voditelji smjena u Operativno-komunikacijskom centru policije i kriminalistički tehničari Službe kriminalističke policije.

Također, jučer 10. lipnja, policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika, policijski službenici Postaje prometne policije i Policijske postaje Zadar su posjetili vrtiće „Bili Brig“ i „Grigor Vitez“, gdje su djecu educirali o samozaštitnom ponašanju i prometnim pravilima o prelasku ceste i ponašanjima u prometu kojom prilikom su se djeca fotografirala na policijskom motoru i u policijskom vozilu.
 

Stranica