Još jedna dragovoljna predaja oružja i streljiva!

Pozivamo i dalje građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje, streljivo ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija

Foto. Ilustraciija

U srijedu, 2. svibnja, zadarskoj policiji je jedna osoba dragovoljno predala dvije automatske puške s okvirima te 100 komada raznog streljiva.

Naglašavamo da svi građani koji nedozvoljeno posjeduju oružje, streljivo ili eksplozivna sredstva, mogu predati policiji i pritom neće snositi nikakve sankcije, odnosno protiv njih se neće pokretati prekršajni niti kazneni postupci, te

Pozivamo i dalje sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje, streljivo ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija. Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da svoju namjeru za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te pričekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će doći na dogovoreno mjesto te preuzeti i uništiti opasna sredstva na siguran način.
 

PODSJEĆAMO:
 
Sukladno odredbama članka 79. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, građani koji nedozvoljeno posjeduju oružje kategorije A, B i C (pištolji, puške, poluautomatsko i automatsko oružje, vojno oružje, eksplozivna sredstva, bombe, streljivo i ostalo oružje) imaju obavezu i mogućnost prijaviti posjedovanje takvog oružja najbližoj policijskoj upravi ili policijskoj postaji radi predaje.

Policija će preuzeti oružje i streljivo na mjestu na kojem se ono nalazi, a o preuzetom oružju i streljivu će građaninu izdati potvrdu.

Ako građani dragovoljno predaju oružje koje nedozvoljeno posjeduju, a prije poduzimanja izvida prekršaja sukladno zakonu kojim se uređuju prekršaji i započinjanja izvida kaznenih djela te hitnih dokaznih radnji sukladno zakonu kojim se uređuje kazneni postupak odnosno zakonu kojim se uređuju policijski poslovi i ovlasti, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Stranica