​Kampanja Budi zakon – Postani policajac/policajaka predstavljena na vojnoj te međunarodnoj utrci u Zadru

„Budi zakon! Odaberi poziv, a ne posao!“ - na natjecanju Prvi za Hrvatsku na kojem su sudjelovali i policijski službenici, u okviru tehničko- taktičkog zbora održane promidžbeno-edukativne aktiivnosti policije s ciljem promocije policijskog zanimanja

Foto. PU zadarska

Tijekom međunarodnih utrka i natjecanja održanih na podruju Policijske uprave zadarske,  policijski službenici su predstavili kampanju „Budi zakon! Odaberi poziv, a ne posao!“ promovirajući mnogobrojnim posjetiteeljima svibanjskih događanja
zanimanje policajac/policajka.

Tako je jučer na međunarodnom vojnom natjecanju  „Memorijal bojnik Davor Jović - natjecanje Prvi za Hrvatsku“ na kojem su sudjelovali i policijski službenici Policijske uprave zadarske kao natjecatelji, u okviru Tehničko- taktičkog zbora vojske i policije, postavljen promidžbeno-edukativni štand policije uz korištenje Mobilnog preventivnog centra policije - kombi vozila.

Predstavljeni su  - Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje POLICAJAC/POLICAJKA i Natječaj za upis učenika u III. razred Policijske škole „Josip Jović“.
Zainteresirani kandidati imali su priliku saznati sve informacije oko upisa te o potrebnoj dokumentaciji za prijavu, pravima i obvezama, kao i svim prednostima školovanja na Policijskoj akademiji.

Kampanju je ovom prilikom podržao načelnik Policijske uprave zadarske, a sudjelovali su polaznici Policijske škole „Josip Jović“ i njihov mentor,  policijski službenici Ureda načelnika Policijske uprave zadarske i policijski službenici Ureda načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske.
Zainteresiranima su podijeljene prigodne brošure te im je odgovarano na pitanja vezana uz natječaje.
Polaznici Srednje policijske škole „Josip Jović“ učenike i građane upoznali su sa svojim iskustvima tijekom školovanja za zanimanje policajac/policajka, kao i sa mogućnošću podnošenja prijave na natječaje od ove godine i putem sustava e-Građani.“

Zanimanje policajac/policajka promovirano je i na humanitarnoj utrci „Wings for life World Run 2024“ održanoj 5. svibnja 2024. godine u Zadru, a na kojoj su sudjelovali polaznici Srednje policijske škole „Josip Jović“.

Stranica