U prometnim nesrećama ozlijeđeni motociklisti

Dvojici ozlijeđenih vozača, pružena je liječnička pomoć u zadarskoj bolnici

Foto: Ilustracija

Na državnoj cesti DC-08, na području Starigrada, u subotu 13. travnja u 17.00 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj  je ozlijeđen motociklist, 46-godišnji državljanin Slovenije.
 
Prema rezultatima očevida, sumnja se da je do prometne nesreće došlo kada je 49-godišnja hrvatska državljanka upravljala automobilom zadarskih registarskih oznaka i kretala se u pravcu Karlobaga te skrećući u lijevo bez da se prethodno uvjerila da tu radnju može obaviti bez opasnosti za druge sudionike u prometu oduzela prednost motociklistu koji se kretao prema Starigradu, uslijed čega dolazi do sudara i pada vozača s motocikla.
Zbog zadobivenih ozljeda, vozač motocikla je prevezen u zadarsku bolnicu gdje mu je utvrđena teška tjelesna ozljeda.
U tijeku je kriminalističko istraživanje zbog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće.
 
 
Također, 13. travnja u 15.30 sati na državnoj cesti DC-54 na području Maslenice, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđen 32-godišnji motociklist.
Prema rezultatima očevida, do prometne nesreće je došlo kada se 64-godišnji vozač automobila zadarskih registracijskih oznaka, dolaskom do raskrižja s lokalnom cestom započeo radnju skretanja ulijevo bez da se uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu uslijed čega je oduzeo prednost motociklu kojim je upravljao 32-godišnjak.Prilikom udara,  motocikl i vozač padaju na kolnik.

Zbog zadobivenih ozljeda, vozač motocikla je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen u zadarsku bolnicu, gdje je u tijeku utvrđivanje i kvalifikacija ozljeda.
 

Stranica