Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama

Tijekom vikenda dogodilo se 16 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe teže ozlijeđene 

Foto: Ilustracija

Jučer, 24. ožujka u 07.45 sati u autocesti A-1, između čvora Benkovac i čvora Pirovac dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe ozlijeđene.

Prema rezultatima očevida, prometna nesreća se dogodila dok je 57-godišnji državljanin Kosova upravljao automobilom švicarskih registarskih oznaka te zbog neprilagođene brzine, stanju i uvjetima na cesti, izgubio je nadzor nad vozilom s kojim udara u metalnu zaštitnu ogradu.
Ozlijeđeni državljani Kosova iz istog automobila, putnica u dobi od 57 godina i putnik u dobi od 24 godine, prevezeni su na pružanje liječničke pomoći u zadarsku bolnicu, gdje su 57-godišnjakinji konstatirane teške tjelesne ozljede dok je kod 24-godišnjaka u tijeku utvrđivanje kvalifikacija zadobivenih ozljeda.
Zbog kaznenog djela Izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, protiv 57-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
 
 
U prostorijama policije u tijeku je kriminalističko istraživanje nad mlađom muškom osobom koju se dovodi u svezu s prometnom nesrećom koja se dogodila u petak, 22. ožujka oko 14.58 sati na županijskoj cesti ŽC-6007 u kojoj je ozlijeđen biciklist, 42-godišnji hrvatski državljanin, dok se vozač automobila koji je izazvao prometnu nesreću udaljio s mjesta događaja.
Naime, provedenim očevidom sumnja se kako je do nesreće došlo dok se vozač automobila kretao iz smjera Žerave prema Poljicima te u zavoju zbog neprilagođene brzine udara u biciklistu koji se u istoj kolničkoj traci kretao u istom smjeru, uslijed čega je biciklist odbačen van kolnika.
Zbog zadobivenih ozljeda, biciklistu je pružena liječnička pomoć u zadarskoj bolnici gdje su mu  utvrđene teške tjelesne ozljede. 

Stranica