"Postani policajac/policajka" - provedene aktivnosti kampanje u srednjim školama na zadarskom području

Edukaciju su provodili policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave zadarske te policijski službenici PGP Gračac u suradnji sa stručnim suradnicima škola

Foto. Pu zadarska
 
U srednjim školama na području Policijske uprave zadarske provodi se kampanja „Postani policajac/policajka“, u sklopu koje su se ovog i proteklog tjedna održavala predavanja u Srednjoj školi  u Gračacu te u Poljoprivredno, prehrambenoj i veterinarskoj školi Stanka Ožanića Zadar.

Edukaciju su provodili policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave zadarske i policijski službenici PGP Gračac u suradnji sa stručnim suradnicima škola.
Tijekom predavanja učenici drugih razreda upoznati su sa uvjetima koje moraju zadovoljiti kako bi se javili na natječaj odnosno postali polaznik trećeg razreda Srednje policijske škole. Učenici završnih razreda upoznati su sa načinom prijave i provođenja  prekvalifikacije za zanimanje policajac.

Učenicima je objašnjen i postupak testiranja prijavljenih kandidata kao i pogodnosti  i Ugovorne obveze  koje će ostvariti upisom  i završetkom Srednje policijske škole.
Kako izgleda jedan dan u Policijskoj školi i što obuhvaća zanimanje policajca učenicima je objašnjeno i prikazivanjem  filmova te drugih promotivnih materijala iz kampanje.

Zainteresirani učenici su  pozvani da sve objave vezane uz kampanju prate na internetskim stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“, te na društvenim mrežama, a da se za sve informacije mogu obratiti i policijskim službenicima.

Stranica