Osumnjičeni za sudjelovanje u tučnjavi

Trojica osumnjičenika, stranih državljana u dobi od 58, 25 i 21 godinu, po dovršetku kriminalističkog istraživanja predani su u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri državljanina Sjeverne Makedonije u dobi od 58, 25 i 21 godinu koje se sumnjiči za kazneno djelo Sudjelovanje u tučnjavi, počinjenog na štetu 36-godišnjeg državljanina Sjeverne Makedonije, stranca na privremenom boravku u RH.
 
Provedenim istraživanjem sumnjiči se da je 09. ožujka 2024. godine u Zadru na predjelu Borika u objektu gdje su smješteni, 58-godišnjak prvo verbalno napao 36-godišnjaka, nakon čega su ga sva trojica osumnjičenika fizički napala udarajući ga rukama i nogama po tijelu, dok ga je 21-godišnjak udario i metalnom drškom u predjelu glave, a potom su ga izveli u dvorište objekta.
 
Ozlijeđenom 36-godišnjaku je pružena liječnička pomoć u zadarskoj bolnici gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede.
 
Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Sudjelovanje u tučnjavi, protiv trojice osumnjičenika se nadležnom državnom odvjetništvu  u Zadru podnosi kaznena prijava te su predani u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske.
 
Sukladno odredbama Zakona o strancima, policijski službenici nastavljaju poduzimanje mjera i radnji iz svoje nadležnosti.
 

Stranica