Zbog noćne vožnje pod utjecajem alkohola, dvojica vozača prepraćena na nadležni sud

Policija upozorava vozače da ne upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola te savjetuje vozače koji su konzumirali ili planiraju konzumirati alkohol

Foto: Ilustracija

Noćas, 14. veljače u 00.30 sati u Zadru u Ulici 4. gardijske brigade policijski službenici Postaje prometne policije Zadar zaustavili su automobil zadarskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 25-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,57 promila.
 
Nešto kasnije, u 03.10 sati u Ulici Vlatka Mačeka u Zadru, policijski službenici Policijske postaje Zadar zaustavili su automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 66-godišnji hrvatski državljanin pod utjecajem alkohola od 3,06 g/kg.

Oba vozača su smještena u prostorije policije do prestanka djelovanje opojnog sredstva nakon čega su danas uz optužne prijedloge prepraćeni na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Kako konzumiranje i manje količine alkohola otežava percepciju i usporavaju reakcije vozača, a istovremeno povećavaju njihovo samopouzdanje te oni postaju slobodniji i skloniji kršenju prometnih propisa, policija upozorava vozače da ne upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola te savjetuje vozače koji su konzumirali ili planiraju konzumirati alkohol:
  • ako ste u društvu, unaprijed odredite tko će upravljati vozilom i ta osoba neka ne konzumira alkohol
  • ostavite automobil parkiran na propisan način i pješačite
  • koristite javni prijevoz ili usluge taxi prijevoza
  • zamolite nekog trijeznog da vas odveze ili pozovite nekoga da dođe po vas
  • ostanite prespavati do prestanka djelovanja alkohola (pripazite jer ako ste više popili, alkohol ćete imati u organizmu i slijedeće jutro).
 

Stranica