Dvojici ponavljača prometnih prekršaja, policija privremeno oduzela automobile

Zatečeni u prometnim prekršajima za vrijeme dok je, 28-godišnjaku vozačka dozvola poništena zbog ranije prikupljenih negativnih bodova te 20-godišnjaku dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije

Foto: PU zadarska

Prometna policija je 10. veljače u 20.32 sati u Zadru u Ulici Nikole Šopa za upravljačem automobila šibenskih registarskih oznaka zatekla i kontrolirala 28-godišnjaka koji se kretao jednosmjernom ulicom u zabranjenom smjeru.
Vozač je zaustavljen te tijekom daljnje kontrole utvrđeno je kako vozač upravlja automobilom pod utjecajem alkohola od 0,91 g/kg i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena zbog ranije prikupljenih negativnih bodova, a ponuđeno mu je i testiranje na prisutnost droga, koje je odbio.
Muškarac je uhićen i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva te mu je, sukladno zakonskim odredbama, privremeno oduzet automobil.
Zbog počinjenih prometnih prekršaja, vozač je prepraćen na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.


Danas je na nadležni odjel Općinskog suda u Zadru, uz optužni prijedlog prepraćen i 20-godišnji hrvatski državljanin koji je zaustavljen u kontroli prometa jučer, 11. veljače u 22.00 sati na državnoj cesti DC-08 u mjestu Crno dok je upravljao automobilom zadarskih registarskih oznaka za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije.
Vozač je odbio ponuđeno testiranje na opojna sredstva, nakon čega je uhićen i doveden u službene prostorije policije, dok mu je zbog počinjenih prekršaja privremeno oduzet automobil.
 

Stranica