Zatečeni u prometnim prekršajima u Zadru, Biogradu, Zatonu, Vrsima i Viru

Nakon utvrđenih prekršaja u prometu, policija je na nadležni sud prepratila tri vozača dok su još trojica prekršajno sankcionirana 

Foto: PU zadarska

Jučer, 17. rujna oko 01.35 sati u Ulici Deana Nikpalja u Zadru policijski službenici su uočili automobil zadarskih registarskih oznaka koji je prethodno u ulici Vlatka Mačeka bezrazložno dodavao gas na automobilu.
Nakon što su policijski službenici zaustavili automobil utvrdili su kako s njim upravlja 39-godišnji hrvatski državljanin pod utjecajem alkohola od 1,58 g/kg.
Policijski službenici su mu ponudili testiranje na prisutnost droge u organizmu, što je odbio, a kod njega je pronađeno oko 1,05 grama marihuane. Droga mu je oduzeta te je vozač smješten u prostorije policije od otrežnjenja. 

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, 39-godišnjak je uz optužni prijedlog prepraćen na  Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 10 dana. 


Jučer, 17. rujna, u 20.10 sati na DC-306 u Zatonu policijski službenici Postaje prometne policije Zadar zaustavili su automobil zadarskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 43-godišnji hrvatski državljanin.
Provedenom kontrolom, policijski službenici su utvrdili kako muškarac upravlja automobilom pod utjecajem alkohola od 2,56 g/kg.

Muškarac je isključen iz prometa i uhićen, te je u zakonskom roku prepraćen na Općinski sud u Zadru, uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


U petak, 15. rujna, u 20.25 sati u Vrsima policijski službenici Policijske postaje Zadar zaustavili su automobil zadarskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 30-godišnji hrvatski državljanin. Provedenom kontrolom, policijski službenici su utvrdili kako muškarac upravlja automobilom prije stjecanja prava na upravljanje i za vrijeme dok mu je na snazi zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.
       
Muškarac je isključen iz prometa i uhićen, te je u zakonskom roku prepraćen na Općinski sud u Zadru, uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Zbog različitih prometnih prekršaja još tri vozača su prekršajno sankcionirana

Jučer, 17. rujna oko 01.35 sati u Viru, upravljajući automobilom zadarskih registarskih oznaka 40-godišnji hrvatski državljanin izazvao je prometnu nesreću s materijalnom štetom, kada se kolnikom ceste kretao unatrag bez da se uvjerio da tu radnju može obaviti bez opasnosti za druge sudionike u prometu uslijed čega je udario u parkirani automobil njemačkih registarskih oznaka.
Daljnjim postupanjem policijskih službenika Postaje prometne policije Zadar kod 40-godišnjeg vozača je utvrđena koncentracija alkohola od 2,39  promila, te je smješten u prostorije policije od otrežnjenja. 

Također, jučer oko 08.20 sati u Zadru u Ulici Matije Gupca policijski službenici Postaje prometne policije Zadar zaustavili su automobil zadarskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 35-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine.
Provedenom kontrolom, policijski službenici su utvrdili kako muškarac upravlja automobilom prije stjecanja prava na upravljanje te da je vozilu isteklo važenje prometne dozvole.

U subotu, 16. rujna u Pakoštanima policijski službenici Policijske postaje Biograd zaustavili su automobil zadarskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 27-godišnji hrvatski državljanin. Policijski službenici su kontrolom utvrdili kako muškarac upravlja automobilom bez korištenja sigurnosnog pojasa te je odbio dati na uvid vozačku,a a ponuđeno testiranje na droge je odbio.


Vozači su isključeni iz prometa te prekršajno sankcionirani temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.











 

Stranica