Policija na obrovačkom podučju uhitila tri ženske osobe koje se sumnjiči za imovinska kaznena djela

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv sve tri osumnjičenice, nadležnom državnom odvjetništvu podnosi se kaznena prijava zbog sumnje da su počinile pet kaznenih djela Teška krađa i jedno kazneno djela Krađa

Foto:PU zadarska

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac-Obrovac u suradnji s policijskim službenicima Službe kriminalističke policije PU zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad tri hrvatske državljanke u dobi od 38, 22 i 20 godina zbog kaznenih djela teških krađa i krađa.
 
Sumnja se kako su osumnjičenice, po prethodnom dogovoru, na zadarsko područje došle s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi činjenjem kaznenih djela imovinskog karaktera, a pojačanim postupanjima policijskih službenika, osumnjičene su u ponedjeljak 14. kolovoza u poslijepodnevnim satima zatečene na obrovačkom području te je nad njima provedeno kriminalističko istraživanje.
 
Tri hrvatske državljanke se sumnjiči da su 29. srpnja ove godine u Rovanjskoj provalile u kuću 43-godišnjeg vlasnika odakle su otuđile nekoliko stotina eura, te da su 10. kolovoza u Benkovcu provalile u stan 65-godišnjaka odakle su otuđile novac i zlatni nakit.
 
Nadalje ih se sumnjiči da su u noći, 11./12. kolovoza u Zadru u Ulici Ivana Lucića iz stana 31-godišnjeg vlasnika otuđile nekoliko stotina eura, kao i da su slijedećeg dana, 13. kolovoza u Zadru u Ulici Andrije Hebranga provalile u stan 46-godišnje vlasnice iz kojeg nisu ništa otuđile
 
Također ih se sumnjiči da su 14. kolovoza u Zadru u Ulici Ante Starčevića provalile u stan 40-godišnjakinje gdje su ispreturale stvari i nisu ništa otuđile, nakon čega su provalile u susjedni stan 40-godišnjeg vlasnika odakle su otuđile novac i zlatni nakit.
 
Ukupna pričinjena materijalna šteta cijeni se na iznos od oko 6 400 eura.
 
Tijekom kriminalističkog istraživanja, temeljem, naloga nadležnog suda, na obrovačkom području obavljena je pretraga apartmana kojeg su osumnjičene koristile te automobila u vlasništvu osumnjičene 38-godišnjakinje, gdje su policijski službenici pronašli alat pogodan za činjenje kaznenih djela kao i novac za koji se sumnja da potječe iz kaznenih djela.
 

Stranica