Aktivnosti u sklopu projekta Sigurna turistička destinacija

Policija je u  autokampu na području Policijske postaje Zadar u suradnji sa stranim policijskim službenicima provodila preventivne aktivnosti lokalnog projekta „Sigurnost u turizmu Zadarske županije“

Foto: PU zadarska

Nositelj projekta je Vijeće za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije, a partneri Policijska uprava zadarska, Zadarska županija i Turistička zajednica Zadarske županije te drugi subjekti u lokalnoj zajednici.

Aktivnosti su provodili policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave zadarske u suradnji sa stranim policijskim službenicima koji borave na području Zadarske županije u sklopu projekta međunarodne policijske suradnje „Sigurna turistička destinacija“ iz  Poljske, Austrije, Mađarske i Italije. Također su sudjelovali i policijski službenici Policijske postaje  Zadar i Policijske postaje Biograd.
 
Policijski službenici Policijske uprave zadarske uz potporu stranih policijskih službenika su proveli zajedničke preventivne aktivnosti usmjerene na sigurnost građana i turista tijekom turističke sezone, kojom prilikom su podijelili brošure iz lokalnog preventivnog projekta „Sigurnost u turizmu Zadarske županije“ sa savjetima sprječavanja mogućnosti da postanu žrtve kaznenog djela i važnijim telefonskim brojevima putem kojih mogu zatražiti pomoć.

Cilj ovih preventivnih aktivnosti je podizanje razine samozaštitnog ponašanja građana i turista.
 
Također tijekom proteklog mjeseca policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika PU zadarske, u kampu na području otoka Paga uz aktivnosti iz lokalnog preventivnog projekta „Sigurnost u turizmu Zadarske županije“, proveli su i aktivnosti iz nacionalnog preventivnog projekta „Sprječavanje spolnog iskorištavanja djece na plažama

Policijski službenici educirali su management i zaposlenike kampa na temu prevencije imovinskog kriminaliteta i na temu prevencije drugih nedopuštenih ponašanja na plažama s posebnim naglaskom na sigurnost djece kao ciljane skupine. Aktivnosti su bile usmjerene na osvještavanje djelatnika u turizmu o kriminalitetu spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djece. Pokazani su načini snimanja materijala koji prikazuju seksualno zlostavljanje – iskorištavanje djeteta, obilježja počinitelja te fotografije predmeta koji se uglavnom koriste za prikriveno snimanje.

U edukciji su uz policijske službenike za prevenciju Ureda načelnika i policijske službenike PP Zadar i PP Pag, sudjelovali i policijski službenici iz Njemačke i Austrije koji su se nakon predavanja prošetali kampom i razgovarali s gostima iz zemalja iz kojih dolaze.

Navedene preventivne aktivnosti nastaviti će se provoditi i tijekom mjeseca kolovoza na području Policijske uprave zadarske.
 
 

Stranica