Rezultati 24-satne akcije "Speed Marathon"

Sukladno Planu aktivnosti organizacije ROADPOL-a na području država članica, pa tako i na području Policijske uprave zadarske održan je 24-sati pojačani nadzor pojačanog nadzora brzine kretanja vozila

Foto: PU zadarska

U petak, 21. travnja 2023. godine Policijska uprava zadarska provodila je ROADPOL-ovu akciju, 24-satnog pojačanog nadzora brzine kretanja vozila.

Tijekom akcije utvrđeno je 129 prekršaja prekoračenja brzine od kojih je 57 prekršaja utvrđeno neposrednim postupanjem, a 72 prekršaja utvrđeno je fiksnim tehničkim sredstvima.

Nadzor se provodio na lokacijama koje su građani prijavili preko internetskih stranica policijske uprave. Osim lokacija koje su prijavili građani, policija je temeljem statističko-analitičkih pokazatelja i vlastite prosudbe, popis mjesta za provođenje nadzora dodatno povećala.

Temeljem procjene te na prijedlog građana, akcija se provodila na prometnicama diljem županije, na ŽC-6007 na predjelu Bokanjca, na DC-08 u Murvici Donjoj, Biogradu, Turnju, u Polači (državna cesta D-503),  u Jankolovici (DC-503), na ŽC-6011 u Briševu, na DC-56, u Benkovačkom selu na DC-27 te na području Paga na DC-106.

Ovom prilikom sve sudionike u prometu pozivamo na povećan oprez i poštivanje temeljnih odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kako bi se izbjegle neželjene posljedice i održalo povoljno stanje sigurnosti na našim prometnicama.


 
 

Stranica