U Zadru održano županijsko natjecanje "Sigurno u prometu 2023"

Policijski službenici Policijske uprave zadarske i ove godine na županijskom natjecanju za učenike osnovnih škola, organiziranom s ciljem usvajanja temeljnih znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima te što boljeg savladavanja vještine vožnje biciklom

Foto: PU zadarska

U Zadru je u petak, 21.4.2023.godine, u Osnovnoj školi Zadarski otoci održano županijsko natjecanje “Sigurno u prometu 2023.”. Ovu prometno edukativnu akciju tradicionalno organizira Hrvatski autoklub zajedno s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa te Agencijom za odgoj i obrazovanje.

Policijski službenici Policijske uprave zadarske, Službe za javni red i sigurnost te Postaje prometne policije Zadar i ove godine su sudjelovali na natjecanju osnovnoškolaca, a koje su Zadru organizirali Autoklub Zadar, u suradnji s Policijskom upravom Zadar i školom domaćinom, OŠ Zadarski otoci.
 
Na ovogodišnjem natjecanju je sudjelovalo 7 osnovnih škola iz zadarske županije, te je svaka od škola imala po 4 natjecatelja.                        
 
Natjecanje „Sigurno u prometu“ provodi se za učenike osnovnih škola s ciljem da učenici dobiju temeljna znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima, te da što bolje svladaju vještinu vožnje biciklom, a sastoji se od teorijskog dijela natjecanja (provjere znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima) te praktičnog dijela natjecanja (upravljanje biciklom prema točno utvrđenom sadržaju).

Stranica