Obilježena 32. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije "Poskoci" Zadar

Povodom obilježavanja u dvorani Kneževe palače svečano je otvorena izložba „Specijalna policija u Domovinskom ratu“ 

Foto: PU zadarska

Na današnji dan prije 32. godine, ispred zgrade bivšeg odmarališta Čazmatrans na Relji u Zadru osnovana je legendarna postrojba Specijalne jedinice policije „Poskoci“.

Danas je, u spomen na osnivanje postrojbe, na istom mjestu položen lovorov vijenac na spomen ploču.

Potom su kod središnjeg križa na Gradskom groblju u Zadru, u spomen na poginule hrvatske redarstvenike i hrvatske branitelje u Domovinskom ratu položili vijence i zapalili svijeće roditelji poginulih redarstvenika, izaslanstva Hrvatskog sabora i Vlade RH, načelnik Policijske uprave zadarske sa suradnicima, pripadnici Udruge specijalne jedinice Poskoci, predstavnici Županije i Grada Zadra te predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Nakon svete mise za sve poginule pripadnike jedinice i sve branitelje, koju je u crkvi Sv. Šime u Zadru predvodio policijski kapelan Ivo Topalović, u Kneževoj palači održana je Svečana akademija i izložba fotografija Specijalna policija u Domovinskom ratu.

 
   


Posjetitelji su imali prigodu pogledati i kratki film o zadarskim specijalcima, od samog osnivanja postrojbe te nadalje njihovog puta u obrani suvereniteta i cjelovitosti Republike Hrvatske.

 

U sklopu obilježavanja, roditelji te pripadnici SJP Poskoci su u pratnji načelnika policijske uprave jutros obišli i Spomen sobu u sjedištu Policijske uprave zadarske.
 

Stranica