Rezultati pojačanog nadzora u prometu na zadarskim prometnicama

Tijekom nadzora prometa alkotestirano je 186 vozača, a utvrđena je najveća koncentracija od 3,14 promila alkohola 

Foto: PU zadarska

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Policijske uprave zadarske provedene su pojačane aktivnosti  u prometu.

Kontrolirano je ukupno 273 vozača i vozila, a pri tom alkotestirano 186 vozača, od kojih je njih 12 bilo pod utjecajem alkohola. Najveća utvrđena koncentracija alkohola je 3,14 g/kg.

Od evidentirano ukupno 160 prekršaja izdvajamo: 52 za prekoračenje brzine, 2 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 6 zbog nekorištenja pojasa, 8 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom,  6 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo te 1 prolazak kroz crveno svjetlo.

Iz prometa je isključeno 14 vozača i 7 vozila.  Zabilježeno je 16 prometnih nesreća od kojih 3 nesreće s ozlijeđenim osobama, u kojima je pet osoba lakše ozlijeđeno.
 
Izdvajamo:
 
U petak, 13. svibnja  u 22,20 sati  u Zadru u Ulici Antuna Barca, policijski službenici su zaustavili 41-godišnjeg vozača kako upravlja automobilom zadarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 3,14 promila.

Vozač je isključen iz prometa te smješten u prostorije policije do otrežnjenja, nakon čega je uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru.


Apeliramo na vozače te pozivamo sve sudionike u prometu na pridržavanje prometnih propisa i savjetujemo da brzinu kretanja vozila prilagodite stanju i uvjetima na cesti, poštujući dopuštena ograničenja brzine kretanja vozila.

Stranica