Provedena akcija nadzora teretnih vozila i autobusa

Jučer, na autocesti A1, odmorište „Nadin“ (smjer Split-Zagreb), policijski službenici su proveli pojačane aktivnosti usmjerene prema nadzoru vozača teretnih vozila i autobusa
 
 

Foto: Ilustracija/PU zadarska

U cilju povećanja ukupne sigurnosti prometa, a u sklopu planiranih preventivno- represivnih postupanja policije u cestovnom prometu, jučer  24. ožujka od 10 do 15 sati na autocesti A1 proveden je pojačani nadzor teretnih vozila.
Pojačani nadzor proveden je u suradnji policijskih službenika Policijske uprave zadarske te nadležne inspekcije prometa.

Tijekom provođenja pojačanog nadzora kontrolirana u 23 teretna vozila i 3 autobusa te su policijski službenici utvrdili 4 prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu, 1 prekršaj iz Zakona o prijevozu u cestovnom prometu te 3 prekršaja tahografa.

Za 4 teretna vozila na izvanrednom tehničkom pregledu je utvrđeno da u prometu sudjeluju kao neispravni te su isključena iz prometa.

Također, inspektori Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te djelatnici Carine i Centra za vozila Hrvatska nad vozilima su izvršili preglede i poduzeli mjere iz svoje nadležnosti.








 

Stranica