Za traktorsku prikolicu primljena novčana sredstva dok prikolica nije isporučena niti je vraćen novac

Protiv osumnjičenog kao odgovorne osobe te protiv trgovačkog društva kao pravne osobe se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog prijevare u gospodarskom poslovanju

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije proveli su kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za prijevaru u gospodarskom poslovanju.

Tako ga se sumnjiči da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva s čakovečkog područja  u mjesecu kolovozu 2021.godine dogovorio kupoprodaju  traktorske prikolice  s rokom isporuke do kraja rujna iste godine, temeljem čega je oštećeni 48-godišnji kupac na račun društva uplatio novčani iznos od 57.500,00 kuna, nakon čega u dogovorenom roku nije isporučena naručena prikolica niti su vraćena uplaćena sredstva, a za koji iznos je svom društvu pribavio nepripadnu imovinsku korist. .

Protiv osumnjičenog 56-godišnjaka, kao odgovorne osobe,  te protiv trgovačkog društva kao pravne osobe se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog prijevare u gospodarskom poslovanju.

Stranica