Policija ga zatekla u prometu bez položenog vozačkog ispita, u vozilu pronađen otuđeni alat

U subotu su policijski službenici u Zadru zaustavili osobno vozilo, kojim je upravljao  vozač prije stjecanja prava na upravljanja vozilom i pod utjecajem alkohola dok su u vozilu pronađeni predmeti za koje se sumnja da potječu od izvršenja kaznenog djela 

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za imovinska kaznena djela.

Naime, u subotu, 29. siječnja u 23.00 sati policijski službenici su prilikom kontrole prometa u Ulici Petra Skoke u Zadru zaustavili osobno vozilo zadarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 21-godišnji vozač prije stjecanja prava na upravljanja vozilom i pod utjecajem alkohola od 0,66 g/kg.  Tom prilikom su u kod njega u vozilu pronađeni predmeti za koje se sumnja da potječu od izvršenja kaznenog djela te je vozač, isključen iz prometa i priveden u prostorije policije.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, sumnjiči ga se da je prethodno istog dana, u Ulici kralja Dmitra Zvonimira u Zadru provalio u teretno vozilo u vlasništvu trgovačkog društva odakle je otuđio bušilicu i razni drugi alat, vrijednosti oko 4 tisuće kuna
Nadalje ga se sumnjiči da je 20. siječnja 2022. godine u Gornjem Karinu iz kombi vozila 48-godišnjeg vlasnika otuđio novčanik i ručni sat.
       
Protiv osumnjičenika je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava.
Također, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, prekršajno je sankcioniran. 
 

Stranica