Osumnjičen za krađu i krivotvorenje isprava

Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se  sumnjiči za krivotvorenje isprava i krađu

Foto: Ilustracija

U srijedu, 22. prosinca u večernjim satima policija je zaprimila dojavu o krađi alata u trgovini trgovačkog društva u Zadru. Postupajući po zaprimljenim saznanjima, policijski službenici su nešto kasnije, iste večeri na području Slivnice zaustavili osobno vozilo zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 52-godišnjak, kojeg se dovodi u vezu s počinjenjem kaznenog djela, a kojom prilikom se pokušao udaljiti iz vozila. Uz uporabu sredstava prisile  spriječen je i priveden u prostorije policije gdje je alkotestiran te mu je utvrđena koncentracija alkohola od 2,40 g/kg.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 52-godišnjak iz trgovine otuđio bušilicu koja je pronađena kod njega u vozilu, te mu je oduzeta i biti će vraćena trgovačkom društvu.

Nadalje, sumnjiči ga se da je u ponedjeljak, 20. prosinca oko 23.30 sati u Islamu Latinskom na benzinskoj postaji natočio gorivo u osobno vozilo zadarskih registarskih oznaka nakon čega se s vozilom udaljio neplativši račun, a da se tom prilikom koristio vozilom na koje je prethodno postavio nepripadajuće registarske oznake koje je otuđio s drugog vozila.

Protiv 52-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje u kaznena djela Krivotvorenja isprava i Krađa.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (vožnja pod utjecajem alkohola i nenošenje vozačke dozvole) protiv njega je podnesen Optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu.
 
 

Stranica