Dvojica osumnjičena za prekršaje protiv javnog reda i mira u Biogradu

Policija i dalje provodi kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice i okolnosti 

Foto: PU Zadarska

Policijski službenici Policijske postaje Biograd proveli su kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Naime, u subotu, 18. prosinca iza 1.00 sat tijekom održavanja privatne zabave u jednom objektu u Biogradu osumnjičeni 23-godišnjak je verbalno, a potom i fizički napao 21-godišnjakinju koja je pri tom lakše ozlijeđena. Zbog toga je 23-godišnjaku određena mjera opreza zabrane približavanja žrtvi te je u tijeku utvrđivanje svih okolnosti navedenog događaja.
 
Nadalje se 23-godišnjaka sumnjiči da je, nešto kasnije iste noći u Biogradu, zajedno s 20-godišnjakom došao u kuću kod drugog 20-godišnjaka gdje su se prema njemu ponašali na naročito drzak i nepristojan način, verbalno ga vrijeđali te fizičkom snagom nasrnuli na njega. Tom prilikom oštećeni 20-godišnjak nije ozlijeđen.
 
Policija je uhitila 23- i 20-godišnjaka koji su, nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, uz Optužni prijedlog prepraćeni na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

S obzirom da je 20-godišnji osumnjičenik policijski vježbenik koji je u vrijeme događaja bio izvan službe, udaljen je iz službe te je u tijeku pokretanje disciplinskog postupka zbog teže povrede službene dužnosti.

Policija i dalje provodi kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice i okolnosti te eventualno i drugi sudionici ovog događaja.
 

Stranica