Uhićen s kokainom, pokušao podmititi policajca

Tijekom postupanja policijskih službenika prema 39-godišnjaku, isti je policijskom službeniku u više navrata nudio razne veće novčane iznose u zamjenu da ne obavi službenu radnju

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije jučer su nešto prije 13.00 sati u Glagoljaškoj ulici u Zadru zaustavili vozilo Peugeot zadarskih registarskih oznaka u kojem je zatečen 39-godišnji hrvatski državljanin kojeg se dovodi u svezi s počinjenjem kaznenih djela iz domene kriminaliteta droga.
Tom prilikom u vozilu je pronađena i  oduzeta PVC vrećica u kojoj se nalazilo oko 72,7 grama kokaina koji je bio namijenjen za daljnju preprodaju na zadarskom području, a čija se vrijednost procjenjuje na više od  50.000,00 kuna.

Uz uporabu sredstava prisile 39-godišnjak je uhićen i doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje tijekom kojeg je temeljem naloga suca istrage Županijskoga suda u Zadru izvršena pretraga doma i vozila koje koristi na području Zadra te zemljišnog posjeda s gospodarskim objektom na širem zadarskom području.

Tijekom postupanja policijskih službenika prema 39-godišnjaku i provođenju kriminalističkog istraživanja, isti je policijskom službeniku u više navrata nudio razne veće novčane iznose u zamjenu da ne obavi službenu radnju koju bi morao obaviti, a sve iz razloga kako ne bi morao odgovarati za počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštene proizvodnja i prometa drogama 39-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, dok se zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Davanje mita, protiv njega podnosi kaznena prijava redovnim putem Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Prilikom pretrage zemljišnog posjeda s gospodarskim objektom pronađena je i oduzeta od njega zračna puška, zbog čega je protiv njega podnesen optužni prijedlog radi počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.
Isto tako je na navedenom ograđenom zemljišnom posjedu zatečen je veći broj pasa raznih pasmina, te zbog utvrđivanja uvjeta i svih drugih okolnosti držanja životinja  u tijeku je koordinirano postupanje s nadležnim institucijama.
 

Stranica