Rezultati akcije „MLADI VOZAČI – ALKOHOL- DROGA“

U noći sa subote na nedjelju, 10./11. travnja 2021. godine, na području Policijske uprave zadarske provedena je preventivno represivna akcija usmjerena na suzbijanje prekršaja alkoholiziranih i mladih vozača

Foto:PU zadarska

Sankcionirano je 23 prekršaja mladih vozača od čega je najviše bilo upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola (6),  nekorištenja sigurnosnog pojasa (4), odbijanje testiranja na droge (3), prekoračenja dopuštenih brzina kretanja (2), te po 1 prekršaj zbog upravljanja za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom, zbog upravljanja prije stjecanja prava kao i zbog prolaska kroz crveno svijetlo na semaforu te zbog još 5 ostalih prekršaja.

Tijekom provođenja akcije nisu evidentirane prometne nesreće u kojima su sudjelovali mladi vozači, a od ukupnog broja kontroliranih vozača, vozač rođ. 1997. godine, koji je zatečen u vožnji osobnog automobila  prije stjecanja prava na upravljanje, nakon provedenog istraživanja uz optužni prijedlog priveden je na prekršajni Odjel Općinskog suda u Zadru.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u subotu, 10. travnja, u 22.10 sati, u Ulici Vlatka Mačeka u Zadru, kod mladog vozača koji je upravljao osobnim vozilom zadarskih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 1.68 g/kg alkohola u organizmu.

Tijekom predstojećeg tjedna policijski službenici će, i nadalje, pozornost posvećivati sankcioniranju najtežih prometnih prekršaja povezanih sa stradavanjima osoba u prometu na cestama odnosno tzv. „4 glavne ubojice u prometu“, kao i nadzoru mladih vozača, vozača mopeda i motocikala te recidivista.

Stranica