Zadarskim policajcima uručena nagrada "Nasmiješeno sunce" 2020

Nagrada za najboljeg policajca uručena je policijskom službeniku Ivici Brkiću, a posadi policijskog plovila „Škabrnja“ posebno priznanje za izniman doprinos uspješnom odvijanju turističke sezone 
 

Foto: PU zadarska/Grad Zadar                   
 
U organizaciji Grada Zadra u dvorištu palače Cedulin u Zadru danas, 28. prosinca održana je tradicionalna dodjela nagrada "Nasmiješeno sunce" kojom se nagrađuju najuspješniji u ostvarenju turističke sezone.
 
Akcija „Nasmiješeno sunce“ odvija se već osamnaestu godinu za redom, a provodi ju gradonačelnik u suradnji s gospodarskom i obrtničkom komorom, TZ-a Županije i Grada, Udruženjem obrtnika Zadar i Udrugom zadarskih ugostitelja. Provodi se sa ciljem dodatnog motiviranja za pružanje što kvalitetnijih usluga, za poticanje međusobne konkurencije u uređenju objekata i razine usluga te, naposljetku, kao rezultat svega, prezentiranja grada Zadra na način dostojan njegove tradicije, povijesnog i kulturnog značaja te zahtjeva sadašnjeg vremena.
Nagrađenima je nagrade uručio gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić te predsjednik TZ Grada Zadra Mario Paleka.

Među nagrađenim pojedincima, nagrada za najboljeg policajca uručena je Ivici Brkiću, 48-godišnjem policijskom službeniku Druge policijske postaje Zadar.
Ivica Brkić, u zvanju policijski narednik, u policiji je od 1993. godine, raspoređen je na radno mjesto kontakt policajac u Drugoj policijskoj postaji Zadar.
 
Tijekom ovogodišnje turističke sezone u komunikaciji s građanima, kao i s brojnim domaćim i stranim gostima grada Zadra kojima je trebala pomoć i razumijevanje, iskazao je visoku profesionalnost te se istaknuo u uspješnoj komunikaciji s turistima. 
Povjerene mu zadaće Ivica Brkić odrađivao je profesionalno te je opravdao povjerenje i zasluženu nagradu ne samo kao policijski službenik Druge policijske postaje Zadar, već i kao predstavnik ove policijske uprave i policije u cjelini.

Posebno priznanje za izniman doprinos uspješnom odvijanju turističke sezone 2020. godine dodijeljeno je posadi policijskog plovila „Škabrnja“, Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar.
U ime posade broda, nagradu je primio zapovjednik plovila Franko Grancarić, a posadu ovog ophodnog plovila tipa „B“, pored zapovjednika Franka Grancarića, čine Boris Stazić, policijski službenik – upravitelj stroja te Toni Radovčić, policijski službenik – mornar.
 
Podsjećamo kako je ove godine, u mjesecu listopadu upravo posada plovila „Škabrnja“ sudjelovala u akciji spašavanja posade ribarskog broda koji je potonuo između otoka Molata i Sestrunja. Ova hrabra posada je brzom akcijom prva stigla do mjesta potonuća, pronašla dva ribara koji su nakon potonuća broda plutali u moru te ih ukrcala na policijsko plovilo i prevezli u Zadar.
 
Isto tako posada „Škabrnje“ je sudjelovala i u drugim akcijama prilikom prijevoza bolesnika te pružanju druge pomoći žiteljima zadarskih otoka.

VIše o akciji spašavanja: https://zadarska-policija.gov.hr/vijesti/policijsko-plovilo-spasilo-ribare-nakon-potonuca-broda/10557


 

Priopćenja | Društvo i zajednica