Konferencija za medije povodom najnovije zapljene heroina na zadarskom području

Danas je u  Policijskoj upravi zadarskoj održana izvanredna konferencija za medije povodom najnovije zapljene droge na zadarskom području: ukupno 1 043,2 grama heroina i 34,6 grama kokaina, čija se vrijednost procjenjuje na više od 450 000,00 kuna

Foto: PU zadarska

Danas je u Zadru, ispred zgrade Policijske uprave zadarske, održana izvanredna konferencija za medije na kojoj su  se načelnik Policijske uprave, Anton Dražina i voditelj Službe kriminalističke policije, Bore Mršić, obratili  medijima povodom najnovije zapljene heroina na zadarskom području.
 
Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske u koordinaciji sa Općinskim državnim odvjetništvom u Zadru dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom i 48-godišnjakom, koje se sumnjiči za kaznena djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.
 
Naime, u utorak oko 14 sati na gradskom predjelu Brodarica, policijski službenici su uočili 32-godišnjaka na motociklu, u trenutku dok je 48-godišnjaku koji se nalazio u svojem vozilu predao paketić s drogom heroin, nakon čega se s motociklom udaljio.
Potom su policijski službenici službenim vozilom pokušali zaustavili vozilo kojim je upravljao 48-godišnjak, a kada su radi uhićenja i pronalaska droge prišli vozilu, najprije se oglušio o policijske naredbe te naglo startao s vozilom u cilju bijega. Tom prilikom vozilom odbacuje policijskog službenika Odjela za droge, a nakon toga svojim vozilom udara u drugo policijsko vozilo s kojim mu je zapriječen bijeg, a odmah potom je uhićen na mjestu događaja uz uporabu sredstava prisile te priveden u prostorije policije.
Policijski službenik je radi zadobivenih tjelesnih povreda zadržan  na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Zadar, a na oba vozila nastupila je materijalna šteta.
Naknadnom pretragom kod ovog 48-godišnjaka je u vozilu pronađen paketić s 32,1 grama droge heroin, a iz torbice je dragovoljno izručio dva paketića s 0,5 i 0,6 grama heroina kao i novčani iznos od 3 900 kuna.
 
Nadalje, nedugo zatim potom na adresi prebivališta u Zadru uhićen je i 32-godišnjak, koji je pri tom pokušao odbaciti paketić s 2 grama kokaina.
 
Pretragom stana 32-godišnjaka, izvršenom po nalogu Suca istrage Županijskog suda u Zadru, pronađeno je i oduzeto:
  - 1003, 6 grama heroina,
 - 32,6 grama kokaina,
 - 40 grama bijele praškaste tvari za miješanje s drogom radi povećanja mase
 - digitalna vaga za precizno mjerenje i novčani iznos od 8000 tisuća kuna pribavljenih preprodajom droge.
 
Isto tako po nalogu Suca Istrage izvršena je pretraga stana kojeg koristi 48-godišnjak, u kojem je pronađeno i oduzeto 6,5 grama heroina i 3 bočice metadonske otopine.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem, 32-godišnjaka se sumnjiči da je radi daljnje preprodaje i ilegalne zarade  nabavio veću količinu droge heroin koju je na zadarskom narkotržištu posredstvom 48-godišnjaka dalje distribuirao.
 
Tako se osnovano sumnja da je od 20. lipnja do 14. srpnja ove godine, 48-godišnjak poradi preprodaje konzumentima i sitnim preprodavačima te radi ilegalne zarade, od 32-godišnjaka preuzeo minimalno 520 grama heroina i 6 grama kokaina, tako što je u najmanje 16 navrata na  različitim lokacijama u Zadru, preuzimao heroin u količinama od 30 do 50 grama, a kojeg bi potom  dalje preprodavao.
 
Jučer u popodnevnim satima nakon završenog kriminalističkog istraživanja, obadvojica osumnjičenika predani su pritvorskom nadzorniku, a Općinskom državnom odvjetništvu, protiv obadvojice podnesena je kaznena prijava zbog kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, a protiv 48-godišnjaka i zbog kaznenog djela Prisila prema službenoj osobi.
 
Nakon što su ispitani na Općinskom državnom odvjetništvu, kod  Suca istrage Županijskog suda u Zadru održano je ročište na kojem im je  određen istražni zatvor.
 
U sklopu ovog kriminalističkog istraživanja pronađeno je i oduzeto ukupno 1 043,2 grama heroina i 34,6 grama kokaina, a ukupna vrijednost oduzete droge procjenjuje se na više od 450 000,00 kuna.
 

 
 

Stranica