Oglas za prijam namještenika u radni odnos na određeno vrijeme

OGLAS za prijam namještenika u radni odnos na određeno vrijeme u Ministarstvo unutarnjih poslova, Policijsku upravu zadarsku
 

Foto: Ilustracija                                                                                  
      
   REPUBLIKA HRVATSKA                                                
MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA                         
  POLICIJSKA UPRAVA ZADARSKA
Broj:511-18-01-1696/1- 2019.
Zadar, 26.09.2019. godine
 
 
            Temeljem članka 138. Zakona o državnim službenicima (Narodne novine broj 92/05, 142/06, 770/07, 107/07, 27/08, 34/11, 49/11, 150/11, 34/12, 49/12, 37/13, 38/13, 1/15, 138/15, 61/17 i 70/19) i članka 2. Uredbe o raspisivanju i provedbi javnog natječaja i internog oglasa u državnoj službi (Narodne novine broj: 78/17 i 89/19), te po prethodno pribavljenoj suglasnosti Ministarstva uprave, Klasa: 112-02/19-01/384, Urbroj: 515-03-01-02/6-19-2  od 12. travnja 2019. godine, Ministarstvo unutarnjih poslova, Policijska uprava zadarska, objavljuje
OGLAS
za prijam namještenika u radni odnos na određeno vrijeme
u Ministarstvo unutarnjih poslova, Policijsku upravu zadarsku
  na radno mjesto:
 
Služba pravnih, financijskih i tehničkih poslova
Odjel materijalno-financijskih poslova, mjesto rada Zadar
djelatnik na tekućem održavanju-domar – 1 izvršitelj
stručni uvjeti: srednja stručna sprema, srednja strukovna škola
 
Osim navedenih uvjeta, kandidati/kinje moraju ispunjavati i opće uvjete propisane odredbama članka 48. Zakona o državnim službenicima.
U državnu službu ne mogu biti primljene osobe za čiji prijam postoje zapreke iz čl. 49. Zakona o državnim službenicima.
Na oglas se mogu prijaviti punoljetne osobe oba spola.
Prilikom sklapanja radnog odnosa ugovorit će se probni rad u trajanju dva mjeseca.
U prijavi na oglas obavezno se navode osobni podaci podnositelja prijave (osobno ime, adresa stanovanja, broj telefona ili mobitela, po mogućnosti e-adresa), redni broj i naziv radnog mjesta na koje se prijavljuje. Obrazac prijave nalazi se na web stranici Policijske uprave zadarske.
Prijavu je potrebno vlastoručno potpisati.
 
Uz prijavu kandidati/tkinje su dužni/e priložiti:
- životopis,
- presliku svjedodžbe o završenoj srednjoj školi
- dokazi o pravu prednosti pri zapošljavanju, ukoliko ostvaruju takva prava.
 
Isprave se prilažu u neovjerenoj preslici.
Potpunom prijavom smatra se samo ona prijava koja sadrži sve podatke i priloge navedene u oglasu, te koja je potpisana.
 
Osoba koja nije podnijela pravovremenu i potpunu prijavu ili ne ispunjava formalne uvjete iz oglasa, ne smatra se kandidatom prijavljenim na oglas, o čemu joj se dostavlja pisana obavijest na adresu elektroničke pošte koju je naznačila u prijavi ili na kućnu adresu.
 
Osobe koje prema posebnim propisima ostvaruju pravo prednosti, moraju se u prijavi pozvati na to pravo, odnosno priložiti svu propisanu dokumentaciju prema posebnom zakonu.
Kandidat/kinja koji/a može ostvariti pravo prednosti kod prijama u državnu službu prema članku 101. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji (Narodne novine, br. 121/17), članku 48. f Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata (Narodne novine broj: 33/92, 77/92, 27/93, 58/93, 2/94, 76/94, 108/95, 108/96, 82/01, 103/03 i 148/13), članku 9. Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom (Narodne novine broj: 157/13 i 152/14) i članku 22. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina (Narodne novine broj: 155/02, 47/10, 80/10 i 93/11), dužan/a se u prijavi na oglas pozvati na to pravo te ima prednost u odnosu na ostale kandidate samo pod jednakim uvjetima.
Kandidat/kinja koji/a se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju  prema članku 101. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji uz prijavu na oglas dužan/a je, pored dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i rješenje ili potvrdu o priznatom statusu iz kojeg je vidljivo spomenuto pravo, dokaz da je nezaposlen/a i dokaz o oduzetoj roditeljskoj skrbi kada se na oglas prijavljuje dijete smrtno stradalog, zatočenog i nestalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata bez roditeljske skrbi.
Kandidat/kinja  koji/a se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju prema članku 48. f Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata uz prijavu na oglas dužan/a je, pored dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i rješenje ili potvrdu o priznatom pravu.
Kandidat/kinja koji/a se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju prema članku 9. Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom, uz prijavu na oglas dužan/a je, pored dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i sve dokaze o ispunjavanju traženih uvjeta, kao i dokaz o utvrđenom statusu osobe s invaliditetom.
Kandidat/kinja koji/a se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju prema članku 22. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina uz prijavu na oglas, pored dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, nije dužan/a dokazivati svoj status pripadnika nacionalne manjine.
Izabrani kandidat/kinja pozvat će se da u primjerenom roku, a prije donošenja rješenja o prijmu, dostavi uvjerenje nadležnog suda da se protiv njega ne vodi kazneni postupak, uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova radnog mjesta te izvornike drugih dokaza o ispunjavanju formalnih uvjeta iz oglasa, uz upozorenje da se nedostavljanje traženih isprava smatra odustankom od prijma.
Komisiju za provedbu oglasa (u nastavku teksta: Komisija) imenuje ministar unutarnjih poslova.
Komisija utvrđuje listu kandidata prijavljenih na oglas koji ispunjavaju formalne uvjete iz oglasa, čije prijave su pravodobne i potpune i kandidate s liste upućuje na razgovor s Komisijom (intervju).
Opis poslova i podaci o plaći radnih mjesta objavit će se na web-stranici Policijske uprave zadarske ( www.zadarska-policija.gov.hr ) istovremeno s objavom oglasa.
Vrijeme i mjesto održavanja intervjua bit će objavljeno najkasnije pet dana prije dana određenog za održavanje intervjua na web stranici policijske uprave zadarske (www.zadarska-policija.gov.hr ), te  na web-stranici Ministarstva uprave (www.uprava.gov.hr).
Za osobu koja ne pristupi razgovoru (intervjuu) smatrat će se da je povukla prijavu na oglas te se neće smatrati kandidatom.
O rezultatima oglasa kandidati/kinje bit će obaviješteni javnom objavom rješenja o prijmu izabranog kandidata na web-stranici Ministarstva uprave (www.uprava.gov.hr) i web-
-stranici Policijske uprave zadarske (www.zadarska-policija.gov.hr). Dostava rješenja svim kandidatima smatra se obavljenom istekom osmog dana od dana objave na web-stranici Ministarstva uprave.
Prijave na oglas s dokazima o ispunjavanju uvjeta podnose se u roku od 8 dana od dana objave oglasa na web stranici Ministarstva uprave (www.uprava.gov.hr), viidi ovdje:. Prijave se podnose neposredno ili poštom na adresu:
                                                    POLICIJSKA UPRAVA ZADARSKA
                                                      Ulica bana Josipa Jelačića 30
                                                                 23 000 ZADAR
                                                            s naznakom „za oglas“
Ako se na oglas ne prijave osobe koje ispunjavaju propisane i objavljene uvjete, odnosno ako prijavljeni kandidati/kinje ne postignu zadovoljavajuće rezultate na intervjuu, provedba postupka po ovom oglasu će se obustaviti.    
Obrazac prijave na oglas možete preuzeti - ovdje          

  
PRILOG OGLASU ZA PRIJAM NAMJEŠTENIKA: 
OPIS POSLOVA RADNIH MJESTA IZ OGLASA
 
  1. Radno mjesto: djelatnik na tekućem održavanju – domar
     
Vodi brigu o tekućem održavanju objekta, opreme i uređaja te odgovara za njihovu ispravnost; obavlja poslove manjih popravaka i zamjena; otklanja manje kvarove na objektima, instalacijama, namještaju i opremi; vodi brigu o vanjskim površinama i njihovom uređenju, te o hortikulturnim nasadima; rukuje sistemom centralnog grijanja; vodi knjigu dnevnog pregleda.
 
 
PLAĆA RADNOG MJESTA
                                                                                        
 

Stranica