Europski tjedan športa u Zadru

U organizaciji Središnjeg državnog ureda za šport  i partnera od 21. do 30. rujna 2019. godine provode se aktivnosti u sklopu Europskog tjedna sporta.

Foto: PU zadarska
 Europski tjedan sporta (ETS) je inicijativa Europske komisije za promicanje športa i tjelesne aktivnosti diljem Europe. Glavna tema kampanje za Tjedan sporta i dalje je „#BeActive“ te bi se njome trebalo potaknuti javnost da bude aktivna, ne samo tijekom tog tjedna nego i cijele godine. S obzirom da je Ministarstvo unutarnjih poslova partner, u petak 28. rujna na Pozdravu suncu, zadarska policija je dala svoj doprinos i podršku  kroz razne aktivnosti koje imaju za cilj promicanje pozitivnih životnih stilova, kulture nenasilja i tolerancije s naglaskom na  sprečavanja huliganizma, posebice na sportskim natjecanjima.
Policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave zadarske, Interventne jedinice policije i Prve policijske postaje Zadar  na informativno-edukativnom punktu „Policajac, prijatelj pomagač“ kroz razgovor, druženje s djecom i građanima promovirali su zanimanje policajca, zašto i kako čuvaju građane i brane prava, te brinu o njihovoj sigurnosti.
 
Policijski službenici već od vrtićke dobi educiraju djecu o poslovima policajca i dalje kroz odrastanje uče ih o prevenciji nasilja i raznih ovisnosti. Sudjeluju u promociji bavljenja sportom pa su tako s djecom te ostalim posjetiteljima i ovaj put sudjelovali na sportskom događaju u gradu. Pripadnik Interventne jedinice policije Zadar, policijski službenik Nikola Marketin, ujedno i  izbornik Hrvatske boksačke reprezentacija za mlađe kadete i trener  djece u  Boksačkom klubu „Ares“ Zadar,  naglasio  je važnost sustavnog bavljenja sportom i međusobnog druženja.
       
 

Stranica